Petek, 11.12.2020

Pogled nazaj v leto 2020

Leto 2020, ki je bilo v vseh pogledih nenavadno in specifično se nezadržno bliža h koncu, zato za vas pripravljamo pregled klubskega dogajanja v zadnjih 12 mesecih.

Leto 2020 se je pričelo podobno kot že prejšnja leta. Žuti so se v sredini januarja zbrali na zimskih pripravah in trdo delali, da bi bili pripravljeni na spomladanski del sezone 2019/20. V zimskih pripravah se je klub pomeril s številnimi prvoligaši, konec februarja pa se je moštvo skupaj s strokovnim štabom prvič odpravilo na priprave v hrvaški Umag. Istega meseca je nogometno društvo Beltinci bilo vnovič razglašeno za najboljšo športno ekipo v občini Beltinci za preteklo leto. V začetku marca pa se je začelo zares. Žuti so v nadaljevanje sezone vstopili z gostovanjem pri koroškem Dravogradu, kjer so remizirali z 2:2. Le nekaj dni pozneje pa je postalo jasno, da se sezona zaradi pandemije koronavirusa prekinja, čez čas je krovna nogometna organizacija sporočila, da je sezona dokončno zaključena in da se preostanek tekem ne bo odigral.

Sledili so meseci treningov in prijateljskih tekem ter čakanje, da se bo pričela nova sezona 2020/21. Naslednja uradna tekma je bila na vrsti komaj v začetku avgusta, ko so si Žuti z zmago nad Tromejnikom v pokalu MNZ priigrali nastopanje v Pokalu Slovenije. Nekaj dni pozneje se je začelo tudi prvenstvo v 2. SNL. Slednje je trajalo dobra dva meseca, do konca oktobra. Beltinci so v tem času na 12 tekmah uspeli osvojiti 13 točk (4 zmage, remi in 7 porazov), vmes pa je ekipa Radovana Karanovića z borbeno igro v Pokalu Slovenije ugnala prvoligaša Bravo z 2:0 in si prvič izborila napredovanje v 2. krog, kjer jih čakajo Domžale. Toda znova je prišlo do poslabšanja razmer v državi in NZS se je še enkrat več morala odločiti ustaviti drugoligaški nogomet. V celotnem letu so Beltinčani tako na zelenice (če odštejemo prijateljske tekme) stopili zgolj petnajstkrat.

Ekipa je tako na (dolg) odmor odšla na 10. mestu z lepimi možnosti, da spomladi svoj položaj še izboljša, klub pa še naorej ostaja tudi v Pokalu Slovenije. Za uspehe gre zahvala upravnemu odmoru, strokovnemu štabu, igralcem in pa sevedu tudi vsem zvestim navijačem, ki vselej podpirate naš klub in ga bodrite k dobrim rezultatom. Upajmo, da bodo razmere spomladi dopuščale igranje nogometa in da se kmalu znova vidimo na tribunah!