Petek, 19.03.2021

Prvenstvo nadaljujemo v Dekanih

Po tekmi v Pokalu Union, kjer so Žuti morali preznati premoč Domžalam (0:3) so sedaj vse misli usmerjene proti prvenstvu, ki se nadaljuje že ta konec tedna. Po dolgi prekinitvi se bodo tekme 13. kroga pričele že v soboto, Beltinci pa bodo obračun z Jadranom odigrali v nedeljo.

DRUGA LIGA

Lanskega oktobra, ko je bil odigran 12. krog Druge lige se je prvenstvo prekinilo in vse do sedaj klubi niso imeli na sporedu uradnih tekem. Sredi tedna je Beltince sicer čakala še zaostala tekma Pokala Union z Domžalami, sedaj pa gre zares tudi v ligaškem tekmovanju. Zaradi dolge prekinitve je prišlo do sklepa, da prvenstva v normalni obliki ne bo možno izvesti, zato so se pravila nekoliko spremenila. Klubi bodo odigrali še 3. kroge (Beltince čakajo tekme z Dekani, Radomljami in Rudarjem), nato pa se bo liga na polovici sezone razdelila na dva dela - na ligo za prvaka in ligo za obstanek. V ligo za prvaka se bo uvrstilo prvih osem moštev, Beltinci pa trenutno zasedajo deseto, še tri mesta nižje pa je Jadran, ki ima 4 točke manj od Žutih.

MEDSEBOJNE TEKME

Jadran in Beltinci sta se v zadnjih drugoligaških sezonah med seboj pomerila trikrat, prav vse dvoboje pa so uspeli dobiti Dekančani. V Dekanih je bilo odigrano eno srečanje in sicer spomladi leta 2019, ko je Jadran slavil z 3:2, za Žute pa se je dvakrat med strelce vpisal Mitja Mauko. Na zadnjem medsebojnem obračunu je Jadran slavil v Športnem parku Beltinci z 1:2. Jan Kristl je Žute popeljal v vodstvo, toda gostje so izid obrnili že do polčasa.

NASPROTNIK

Na klopi Jadrana sedi Alen Ščulac, trener ki ga naš strateg Radovan Karanović dobro pozna, saj sta sodelovala že pri Krškem v Prvi ligi. Primorci, pri katerih je najboljši strelec prvenstva s 4 zadetki Adem Zyba so lansko jesen dobili dve tekmi, boljši so bili od Šmartnega in Primorja. Pozimi so nekoliko prevetrili svoj kader. Klub so zapustili Kristijan Sekulič, Igor Nenezič, Rene Šolaja, Maj Mittendorfer, Marcel Kene, Nikola Ećimović in Muhammad Sharif, dres belo-modrih pa bodo v prihodnje nosili Alessandro Ahmetaj, Žan Bešir in Nejc Plaznik, ki je še v minuli sezoni bil član Beltincev. Za Jadran pa igra še en nekdanji član Žutih in sicer Jovan Koprivica. Bo pa tekma nekoliko posebna tudi za našega najboljšega strelca Matea Verunico, ki je dres Jadrana nosil pred nekaj časa.

ODSOTNOSTI

Po odsluženi kazni se v kader naše ekipe vrača Nik Mršič, tako da Radovan Karanović težav s kaznovanimi tokrat nima. Bo pa zato Jadran prikrajšan za Jovana Koprivico, ki bo manjkal zaradi rdečega kartona na prejšnji tekmi.

DELEGACIJA

Tekma se bo v Športnem parku Dekani pričela v nedeljo 21. 3. 2021 ob 15. uri. Glavni sodnik srečanja bo Martin Matoša, pomagala pa mu bosta Aleksandar Kasapović in Leon Kolenc.

Foto: Nataša Juhnov