Ponedeljek, 15.03.2021

V osmini finala Pokala Union z Domžalami

Po dolgem premoru brez uradnih tekem zaradi vsem znanih ukrepov se nogomet vrača v Športni park Beltinci. Nadaljevanje sezone v 2. SNL je pred vrati, še pred tem pa Žute čaka obračun osmine finala Pokala Union. Sredi tedna bodo v beltinsko šumo prišle Domžale, ki trenutno zasedajo 4. mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije.

POKAL UNION

Beltinci so se v osmino finala Pokala Union uvrstili po zmagi nad ljubljanskim Bravom doma z 2:0. Pred 180 gledalci sta se lanskega septembra med strelce vpisala Luka Pihler in Mateo Verunica. Tudi Domžalčani so v prvem krogu izločili ljubljanski klub, z 0:6 so bili boljši od Ilirije 1911, ki letos nastopa v 3. SNL zahod. Gole so zabili dvakrat Dario Kolobarić, Til Mavretič, Damjan Vuklišević in Tonči Mujan, domači pa so si zabili tudi avtogol.

FORMA

Za Beltince bo to prva uradna tekma po 17. oktobru lanskega leta, ko so doma izgubili proti Roltek Dobu z 0:2. Vse od tedaj je bilo prvenstvo 2. SNL prekinjeno, igralci pa do sredine februarja na prisilnem počitku. Moštvo Radovana Karanovića se je pred približno mesecem dni ponovno zbralo in začelo priprave na nadaljevanje sezone. Klub sta v tem času zapustila Jan Kristl in Samo Žalik (posoja), novinci pa so postali Filiš Starič, Tilen Klobasa, Jakov Katuša, Luka Marič in Staš Dobaj. V pripravljalnem obdobju so Beltinčani vknjižili zmago nad mladinci Maribora, remi s ptujsko Dravo ter poraza z mladinci Mure in Nafto. Na drugi strani so Domžale v polnem tekmovalnem ritmu, saj od začetka februarja nadaljujejo s tekmovanjem v Prvi ligi in to zelo uspešno. Uspelo jim je ohraniti 10 tekem dolg niz neporaženosti, klonili so šele v prejšnjem krogu, ko je v Kidričevem bil boljši Aluminij z 1:0.

NASPROTNIK

O kakovosti zasedbe, ki jo vodi Dejan Djuranović ni potrebno pretirano razpredati. Gre za dvakratnega državnega prvaka in dvakratnega pokalnega prvaka (nazadnje leta 2016), klub pa je večkrat uspešno zastopal slovenske barve tudi v kvalifikacijah za evropska tekmovanja. Trenutno so Domžalčani na 4. mestu prvoligaške razpredelnice z zaostankom desetih točk za vodilno Olimpijo. Najboljši strelec Domžal v prvenstvu je Dario Kolobarić, ki se je v Prvi ligi letos že devetkrat vpisal med strelce, sledita mu Senijad Ibričić in Damjan Vuklišević s štirimi zadetki. Kluba se v novejši zgodovini med seboj še seveda nista srečala, so se pa Domžale v Pokalu Slovenije enkrat že pomerile z nekdanjim Potrošnikom. V sezoni 1997-98 sta se kluba srečala v 1. krogu pokalnega tekmovanja, zmage pa so se veselili Beltinčani z izidom 0:2. Kluba povezujeta tudi dva igralca, ki sta v svoji karieri v obeh dresih pustila svoj pečat. To sta seveda Dejan Nemec in Tadej Apatič, ki sta z Domžalami osvajala tudi lovorike. Za slednja bo četrtkov dvoboj zagotovo še nekoliko bolj poseben.

ODSTOTNOSTI

V kadru domačih bo trener Radovan Karanović pogrešal kaznovanega Nika Mršiča, ki si je za prekršek na tekmi proti Brežicam v prejšnjem koledarskem letu prislužil kazen počivanja na dveh tekmah. Gostje težav s kaznovanimi nimajo, so pa pod vprašajem Slobodan Vuk, Tilen Klemenčič in Gaber Dobrovoljc, ki se ubadajo s poškodbami.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v četrtek, 18. 3. 2021 ob 14. uri v domačem Športnem parku, igralci pa tudi tokrat žal ne bodo imeli spodbude s tribun, saj bo tekma zaprta za javnost. Bo pa zato na voljo prenos tekme, ki ga pripravlja nzs.si. Glavni sodnik srečanja bo Roman Glažar, pomagala mu bosta David Gabrovec in Aleš Skok, delegat srečanja pa bo Silvo Borošak.

IZJAVA

Pred četrtkovim srečanjem z Domžalami smo se pogovarjali z našim vezistom Luko Sočičem, ki je zbral nekaj misli pred tekmo z zahtevnim nasprotnikom: "V osmini finala Pokala Union se bomo potrudili po svojih najboljših močeh in poskusili doseči čim boljši rezultat. Priprave so potekale odlično, brez večjih težav in mislim, da smo dobro pripravljeni na nadaljevanje sezone". Konec tedna pa Žute čaka tudi že nadaljevanje sezone v 2. SNL, kjer imajo prav tako svoje načrte: "V prvih treh krogih nam je cilj osvojiti čim več točk in s tem priti v zgornji del lestvice ter si tako že zagotoviti obstanek v ligi."