Petek, 16.10.2020

Doma proti Dobu za prekinitev niza brez zmage

Žuti so v prvenstvu na zadnjih štirih tekmah osvojili le točko in s tem nekoliko pokvarili odličen vtis iz začetka sezone. Toda v Brežicah Beltinčani niso bili daleč od uspeha. Vse do konca tekme so bili v igro celo za zmago, a nato v izdihljajih obračuna prejeli zadetek ter se domov vrnili sklonjenih glav. Prvenstvo pa seveda teče naprej, že jutri v Športni park prihaja letos odličen Dob.

Po porazu Žutih v Brežicah z 2:1 (edini zadetek je dosegel Patrik Raduha) so slednji padli na 10. mesto na razpredelnici z osvojenimi 13 točkami. Za Dobom, ki je trenutno na visokem tretjem mestu Beltinci zaostajajo za dvanajst točk. Dobljani so na zadnji tekmi premagali Fužinar 3:2 in to kar z igralcem manj. V tej sezoni so doslej zbrali zgolj dva poraza, boljša od Doba sta bila le Krško in Radomlje.

Beltinci in Dob sta se doslej med seboj merila trikrat, od tega se je en obračun odvil v domačem Športnem parku. V Beltincih se je tekma končala z remijem 1:1 potem, ko je že na debiju uspel zadeti zdaj že naš bivši član Alan Hočevar, na Dobu pa smo enkrat videli remi z 2:2 (med strelce sta se vpisala Žiga Šumak in Jernej Trstenjak, drugič pa so slavili domačini z 4:1 (strelec za Beltince je bil Marko Maučec).

Obe ekipi bosta na jutrišnjem obračunu nekoliko oslabljeni. Domači trener Radovan Karanović bo pogrešal Nika Mršiča, ki mora odslužiti kazen rdečega kartona, ter Aleksandra Zeljkovića, ki je že izpolnil kvoto prejetih štirih rumenih kartonov. Na listi poškodovanih ostaja Maksimiljan Zorman, ki po operaciji še ni okreval, vprašljiv za današnjo tekmo pa je Mitja Mauko, ki je že dalj časa rahlo poškodovan. Simon Sešlar pa na drugi strani ne bo mogel računati na prav tako kaznovanega Žigo Avblja.

Tekma se bo pričela v soboto ob 15. uri v beltinskem Športnem parku. Glavni sodnik srečanja bo Denis Halilović, pomagala mu bosta Veljko Mijatović in Matic Mežnar, vlogo delegata pa bo opravljal Danijel Žalik. Vrata Športnega parka tudi jutri ostajajo odprta, obisk tekme bo možen v omejenem številu in v skladu z navodili NIJZ, obvezno je tudi nošenje zaščitne maske. Vabljeni, da podprete fante do novega uspeha!