Sreda, 14.10.2020

Pogovor s trenerjem Radovanom Karanovićem

Po končani dobri tretjini prvenstva smo se o vtisih pogovarjali s trenerjem članske zasedbe gospodom Radovanom Karanovićem.

Za začetek kako ocenjujete prvo tretjino sezone, ki je za nami? Klub je preskočil prvo oviro v Pokalu Slovenije, v 2. SNL pa ima po 11 tekmah na računu 4 zmage, remi in 6 porazov, kar ga uvršča na 10. mesto.

"Kar se tiče prve tretjine sezone, lahko rečem da sem glede same pozicije na tabeli delno zadovoljen, moje mnenje je, da smo si po prikazanem zaslužili kakšno točko več, ker bi potem dejansko billi vsaj za dve do tri mesta višje na tabeli. Če pa temu dodamo še uspeh v pokalu in da nam je uspelo premagati prvoligaša Bravo sem na koncu lahko zadovoljen, brez obzira na neuspehe na zadnjih tekmah. Razlog zakaj je prišlo do tega je število tekem v zadnjih treh tednih in če vemo da večina fantov dela in študira, je bilo po eni strani tudi za pričakovati, ker je v kontinuiteti težko zadržati tako formo. Poleg tega pa smo imeli kar nekaj težav z poškodbami, že dlje časa je odsoten Hartman, Zorman je imel operacijo adduktorjev , manjkali so tudi Mauko, Maučec in Balažic."

Ste zadovoljni z opravljenim v letošnjih pripravah? Če primerjamo letošnji dosežek z lanskim istega časa ima klub tokrat tri točke več od lanske sezone, velika razlika pa je opazna predvsem v količini doseženih zadetkov. Lani so Beltinci v 11. krogih dosegli 9 golov, letos pa kar 21. Tukaj se vidi napredek.

"Letošnje priprave so na določen način bile malo drugačne za razliko od marsikaterih do zdaj. Vemo, da smo zaradi covida-19 imeli pavzo skoraj štiri mesece in tem času nismo igrali tekem. Res je, da smo maj izkoristili za individualno delo, treningi niso bili plačani, ampak udeležba na treningih je bila 100 %. Zraven tega so določeni mladi igralci nabrali izkušnje iz prejšnje sezone. Fantje so celotne priprave dobro trenirali, skozi prijateljske tekme smo vadili določene principe v fazi napada in zaradi tega je učinkovitost v tej sezoni dosti bolj uspešna."

Kako ste zadovoljni s pred kratkim končanim prestopnim rokom? Klub se je okrepil s kar nekaj novimi močmi, ekipa je starostno precej mlada.

"V prestopnem roku smo iskali predvsem rešitve na štoperskih pozicijah in v napadu. Vemo, da sta nas zapustila izkušena štoperja (Hočevar in Kramar) in na te pozicije smo zdaj pripeljali manj izkušene igralce (Zeljkovića, Kaučiča in Andrejča), razvojno zelo zanimive igralce, zraven njih smo na bočnih pozicijah pojačali konkurenco s prihodom obetavnih Šipoša in Verbiča. V napadu smo od začetka imeli Luko Mariča, kateri je v kratkem času pri nas opozoril nase in se vrnil v Muro, tako da smo bili prisiljeni pripeljati še enega napadlca in v Mateu Verunici dobili zelo dobro okrepitev. Dejstvo je da v ekipi imamo 11 igralcev mlajših od 21 let, kar se tudi v določenih tekmah pozna."

Na katerem področju v tej sezoni opažate največji napredek v primerjavi z lansko sezono in kaj bo potrebno še popraviti?

"Največji napredek smo dosegli v organizaciji igre v napadu, tudi agresivnost je na dosti višjem nivoju kot v lanski sezoni, dosti lažje igramo v obeh fazah igre, v obrambi in napadu. Popraviti bo trebalo predvsem individualno igro v obrambi, tukaj delamo preveč napak, kar nas na koncu dostikrat stane zelo pomembnih točk. Če pa po drugi strani realno pogledamo, da je v zadnjih tekmah najstarejši igralec zadnje linije star 21 let (Zeljković) je to na nek način tudi za pričakovati. Verjamem v to ekipo in vse njihove napake prevzamem kot svojo odgovornost. Lahko povem tudi to, da v tem trenutku po 11. odigranem krogu, imamo 4500 minut za mlade igralce, se pravi da smo na polovici od zahtev NZS (slednji zahtevajo 9100 minut) in da bomo na takšen način priskrbeli klubu finančno pomoč od strani NZS na koncu tekmovalne sezone 2020 / 2021."

Klub se je sploh prvič v novejši zgodovini prebil v 2. krog Pokala Slovenije, kar je velik uspeh glede na to, da je v Beltincih padel prvoligaš Bravo. Bliža se že spopad z nekdanjimi državnimi prvaki Domžalami. Kakšna so pričakovanja pred to tekmo?

"Tako kot smo se pripravili za tekmo proti Bravu, bomo se tudi pripravili na tekmo z Domžalami. Naredili bomo vs,e da se tudi na tej tekmi zelo dobro izkažemo, je pa res da nam te tekme odvzamejo kar nekaj moči in se to nedvomno pozna v prvenstvu. Je pa to nagrada in istočasno izziv za večino teh fantov, da igrajo tudi uradne tekme proti prvoligaškim ekipam."

Kakšen je vaš komentar glede vzdušja okoli kluba?

"Kot v vsakem drugem klubu obstajajo drugače misleči ljudje in navijači, tako je tudi tukaj v Beltincih. Jaz mislim, da so pravi in iskreni navijači prepoznali, da je klub z zelo skromnim proračunom, glede na večji del ekip v drugi ligi in z zelo mlado ekipo na dobri poti, da postane stabilen drugoligaš. Ljudje iz uprave kluba se trudijo zagotoviti čim boljše pogoje , vemo da je to v današnjih časih zelo težko. Veselimo se pozitivne atmosfere iz strani naše publike, tako kot je to bilo na nekaterih zadnjih domačih tekmah."