Četrtek, 08.10.2020

V soboto na gostovanje k trenutno najbolj vroči ekipi lige

Beltinčani se po remiju s Šmartnim (1:1) ta konec tedna odpravljajo na zahtevno gostovanje v Brežice. Zahtevno predvsem, ker Žuti tam še nikoli niso osvojili točke in pa tudi zato, ker so Brežičani v sijajni rezultatski formi.

Prejšnji konec tedna so Žuti uspeli doma proti Šmartnemu vknjižiti zgolj točko. Potem, ko so se znašli v zaostanku je za remi 1:1 poskrbel branilec Aleksandar Zeljković. Brežičani so bili v zadnjem krogu precej bolj strelsko razpoloženi, saj so gledalci v Ravnah videli kar sedem zadetkov, Posavci pa so domači Fužinar ugnali s 3:4. Za nameček je bila to že osma zaporedna zmaga Brežičanov (če prištejemo še Pokal Slovenije) in ta neverjetni niz je moštvo Roka Zorka popeljal vse do trenutnega četrtega mesta na lestvici Druge lige z 22 točkami, Žuti so jih na desetih tekmah doslej osvojili 13 in so na devetem mestu.

Brežice in Beltinci sta znana tekmeca, saj sta se v prejšnjih dveh sezonah borila predvsem za obstanek, letos pa sta vsaj zaenkrat obe ekipi na višjih mestih po končani prvi tretjini prvenstva. Tekmeca sta med seboj odigrala tri tekme, eno so dobili Žuti, preostali dve, ki sta bili odigrani v Brežicah pa naš tokratni nasprotnik. Ob tem velja omeniti, da Beltinci na gostovanjih v Brežicah še niso uspeli zadeti gola.

Največja nevarnost za beltinska vrata bo po vsej verjetnosti Ester Sokler, ki je trenutno pri 4 zadetkih, enega manj pa je pri Posavcih doslej v prvenstvu dosegel Matic Predanič, ki pa je na zadnji tekmi prejel rdeč karton in v soboto ne bo imel pravice nastopa. Radovan Karanović na drugi strani težav s kaznovanimi več nima, saj se v kader vrača tudi Luka Sočič, ki je izpustil prejšnjo tekmo, je še pa vedno dokaj dolg seznam poškodovanih. Zaradi težjih poškodb ne bo na voljo že dalj časa odsotnih Maksimiljana Zormana in Žige Hartmana, Ivo Balažic in Marko Maučec pa po nedavnih poškodbah za igro še ne bosta nared.

Tekma se bo pričela 10. 10. ob 19. uri v Brežicah, tekmo pa si boste lahko predvideno ogledali tudi v prenosu na www.nzs.si. Glavni sodnik bo Samo Veselič, pomagala mu bosta Žiga Šumer in Jure Sužnik, delegat srečanja pa bo Emir Huselja.