Četrtek, 01.10.2020

V Športni park prihaja novi drugoligaš

Po porazu Žutih v Biljah prejšnji konec tedna z visokim izidom 5:2 so se misli hitro preusmerile k novi preizkušnji. Že v soboto v Beltince prihaja novopečeni drugoligaš Šmartno 1928.

Beltinčani so naporen niz tekem končali prejšnji konec tedna na Primorskem. Žal podoba Žutih tedaj ni bila najboljša, saj so izgubili z izidom 5:2, oba zadetka za Beltince pa je dosegel Mateo Verunica. Nič bolje se v prejšnjem krogu ni izkazalo niti Šmartno, ki je doma sicer dolgo držalo ugoden rezultat proti Fužinarju, toda v končnici tekme so Korošci vseeno uspeli priti do treh zadetkov in zmage z 0:3. To je bil za Šmartno šesti poraz v tej sezoni, ob tem imajo vknjižen še remi in zmagi nad Radomljami in Dravo. Beltinci so po porazu v Biljah padli na osmo mesto z dvanajstimi osvojenimi točkami, Šmartno pa je s sedmimi na trinajstem.

Pri Beltincih je v zadnjem času v zelo dobri strelski formi Mateo Verunica, ki je v prvenstvu pri petih zadetkih, drugi najboljši strelec Žutih pa je Mitja Mauko s štirimi. Pri tokratnem nasprotniku Šmartnem, ki je letos novinec v 2.SNL zaenkrat ni izrazitega strelca, se pa je med strelce v tej sezoni vpisalo že sedem igralcev, vsak po enkrat.

Radovan Karanović bo tokrat moral postavo sestaviti brez Luke Sočiča, ki je v Biljah prejel rdeč karton in je tako v 10. krogu kaznovan, novi trener Šmartnega Igor Fenko pa teh težav nima.

Tekma se bo pričela v soboto 3. 10. ob 15:30 uri v domačem Športnem parku. Sodniška trojica bo tokrat sestavljena iz glavnega sodnika Marka Lackovića ter pomočnikov Uroša Benca in Urbana Cotiča, delegat srečanja pa bo Boris Grabar. Še naprej veljajo enaka navodila s strani NIJZ kot že na prejšnjih tekmah, za obisk tekme obvezno potrebujete zaščitno masko. Vabimo vse pristaše Žutih, da z navijanjem pomagate našim igralcem do nove zmage!