Torek, 22.09.2020

V Pokalu Slovenije proti prvoligašu Bravu

Po delavnem vikendu, kjer so Žuti na koncu nekoliko nesrečno izgubili s Krko (2:4), sedaj sledi tudi delovni teden. Tokratna sreda je rezervirana za zadnji obračun 1. kola Pokala Slovenije med Beltinci Klimo Tratnjek in Bravom.

V prejšnjih tednih smo že dobili vse ekipe, ki napredujejo v 2. krog tekmovanja, to so postali: Koper, Aluminij, Radomlje, Drava, Tabor, Fužinar, Nafta, Rudar, Triglav, Brežice in Domžale, neposredno pa so tja že uvrščeni Celje, Maribor, Olimpija in Mura. Zadnjo ekipo, ki napreduje v osminfinale pa bomo dobili v sredo, ko se bosta med seboj udarila drugoligaš Beltinci in prvoligaš Bravo. Beltinčani v 2. SNL po osmih krogih zasedajo 7. mesto, Bravo pa je v 1. SNL na visokem 4. mestu in je jutri seveda tudi v vlogi favorita. Toda pokalne tekme so zmeraj bile nekaj posebnega in Žuti so nadvse osredotočeni, da jutrišji spodad nekdanjih drugoligašev dobijo.

Beltinci in Bravo sta se med seboj merila pred dvema sezona v drugoligaškem tekmovanju. Obračun v Beltincih je Bravo dobil z 1:3, edini gol za domače je zabil Jernej Trstenjak. V Ljubljani pa je Bravo prav tako dvoboj dobil z izidom 3:1, med strelce pa se je za Beltince vpisal Jan Kristl. V tisti sezoni so Ljubljančani postali prvaki 2. SNL in se neposredno uvrstili v Prvo ligo. Gostujočo zasedbo še naprej vodi trener Dejan Grabić.

Srečanje se bo v sredo 23. 9. pričelo ob 15. uri v domačem Športnem parku. Glavni sodnik bo Roman Glažar, pomagala mu bosta Aleksander Burjan in Jernej Flajšman, delegat pa bo Robert Perko. Vse obiskovalce obveščamo, da bo jutri na tribuni po navodilih NIJZ obvezno nošenje maske. Prav tako pa bo med polčasom tekme izvedeno žrebanje vstopnic, srečni nagrajenec pa bo domov odšel z novo klimo. Več o nagradni igri si lahko preberete v obvestilu na naši spletni strani.