Petek, 18.09.2020

Nad Krko v želji po ohranitvi odlične forme

Žuti nadaljujejo z odlično rezultatsko formo, saj je sredi tedna padlo tudi Krško (3:1) in tako so Beltinci dosegli svojo tretjo zaporedno prvenstveno zmago. Časa za veselje in počitek vseeno ni, saj je že v soboto na vrsti nova težka preizkušnja, v Športni park prihaja namreč tretjeuvrščena Krka.

Po zmagah nad Primorjem in Fužinarjem je prejšnjo sredo padel tudi predlanski prvoligaš Krško. Beltinčani so zopet odigrali zelo borbeno in čakali na svojo priložnost. Po prvem polčasu nismo videli zadetkov, v nadaljevanju pa se je potrpežljivost izplačala. Tekma se je končala z izidom 3:1, med strelce pa so se pri domačih vpisali Mitja Mauko, Mateo Verunica in Samo Žalik. Tudi novomeška Krka je v odlični formi, saj v letošnji sezoni sploh še ne pozna poraza in zaseda visoko tretje mesto s petimi točkami več od Beltinec. Na zadnji tekmi so po preobratu premagali Fužinar s kar 5:3.

Beltinci in Krka sta se doslej v Drugi ligi merila trikrat. V Novem mestu so Žuti v premierni sezoni med drugoligaši slavili po zadetku Patrika Raduhe, v Beltincih pa sta se tekmeca v isti sezoni razšla brez zadetkov in zmagovalca. V lanski sezoni je bil odigran le en obračun. V Novem mestu so slavili domači z izidom 2:0.

Tako Radovan Karanović kot tudi trener Krke Zoran Zeljković bosta lahko računala na vse svoje varovance, saj kaznovanih v tem krogu nimata. Pri farmacevtih bosta najnevarnejša najbrž Marko Huč in Marko Brekalo, ki sta v tej sezoni že pri 5 zadetkih, dva manj ima Kaheem Anthony Parris, ki se vrača po odsluženi kazni. Pri Beltincih pa ima trenutno največ zadetkov Mitja Mauko, ki je pri štirih.

Tekma se bo pričela v soboto 19. 9. ob 16. uri v domačem Športnem parku. Kot veste še naprej velja, da je obisk tekme možen v omejenem številu in ob držanju navodil NIJZ. Srečanje bo sodil Mitja Žganec, pomagala mu bosta Leon Kolenc in Tine Frece, delegat srečanja pa bo Silvo Borošak. Vabljeni, da Žutim pomagate do četrte zaporedne zmage!