Torek, 15.09.2020

Začetek domačega niza proti Krškemu

Žuti so po Primorju v gosteh uspeli ugnati še Fužinar (1:2) v izdihljajih tekme in se tako po lestvici povzpeli vse do sedmega mesta. Ekipa Radovana Karanovića sedaj stopa v zahtevna dva tedna, v katerih bo odigrala kar štiri tekme, olajševalna okoliščina pa je, da bodo kar tri tekme odigrane v domačem Športnem parku.

Beltinci so še na drugi zaporedni tekmi prikazali spodbudno predstavo in zasluženo dobili srečanje na Koroškem. Med strelce sta se za Žute uspela vpisati Mateo Verunica v prvem polčasu in Vito Mörec v zadnji minuti srečanja za veliko veselje ob tretji zmagi v letošnji sezoni. Povsem drugačne volje so prejšnji krog zelenico zapuščali igralci Krškega, s katerimi se bodo Žuti pomerili v sredo. Na sicer zelo zahtevni tekmi proti vodilnim Radomljam so doma klonili z izidom 2:5, za Posavce pa sta zadela Mateo Smiljanić in Antonio Đurić. Krčani so po tem porazu padli na 10. mesto, za Beltinci, ki so sedmi pa zaostajajo za dve točki.

Ekipi sta se doslej med seboj merili le enkrat in to v prejšnji sezoni na Stadionu Matije Gubca. Krčani so takrat zgodaj povedli po zadetku Lovra Čirjaka, ki je medtem že zapustil klub, Beltinci pa so do izenačenja in velike točke prišli v 94. minuti, ko je po podaji Kristla z glavo zadel Alan Hočevar, ki pa se je prav tako že poslovil od žutega dresa.

Radovan Karanović, za katerega bo ta dvoboj tudi nekoliko poseben, saj je v preteklosti vodil ekipo Krškega v 1. SNL, nima težav s kaznovanimi igralci, na drugi strani pa bo Iztok Kapušin pogrešal Tonija Brezino, ki je že zbral 4 rumene kartone in je tako kaznovan.

Tekma se bo pričela v sredo ob 16. uri v domačem Športnem parku. Glavni sodnik bo Alen Borošak, pomagala mu bosta Vidko Karmel in Denis Horvat, delegat srečanja pa bo Stanislav Glažar. Še naprej veljajo ista pravila in držanje navodil NIJZ, vstop na tribuno bo možen v omejenem številu. Vabljeni vsi pristaši Žutih, da z navijanjem pripomorete naši ekipi do novih točk!