Sreda, 09.09.2020

V petek na gostovanje na Koroško

Po visoki zmagi nad Primorjem prejšnjih konec tedna (5:1) se Beltinčani že v petek odpravljajo na gostovanje v Ravne na Koroškem, kjer jih čaka zahteven spopad s tamkajšnjim Fužinarjem, ki ga s klopi vodi Prekmurec Mihael Bukovec.

Žuti so prejšnjo soboto prikazali zelo borbeno igro, ter se več kot odlično pobrali po porazu na derbiju z Nafto. Na tekmi s Primorjem so bili skozi celoten obračun boljši tekmec in potem, ko so po prvem delu srečanja zaostajali z 0:1 so uspeli v nadaljevanju povsem streti nasprotnika, ter mu zabiti pet zadetkov. Med strelce se je dvakrat vpisal Mitja Mauko, po en zadetek so pa dodali še Vito Mörec, Mateo Verunica in Luka Pihler. Fužinar je po drugi strani vknjižil svoj prvi letošnji poraz. Kljub vodstvu na domačem igrišču Korošci niso uspeli slaviti, saj se je tudi v Ravnah zgodil preobrat po katerem je Krško zmagalo z izidom 1:2. Fužinar tako po petih tekmah zaseda 6. mesto z osmimi osvojenimi točkami, Beltinci so trenutno na 10. mestu s šestimi točkami.

Tekmeca sta se doslej merila le na drugoligaškem prizorišču. V zadnjih dve sezonah sta odigrala tri srečanja, izkupiček pa je zeankrat polovičen. Prvo tekmo so v svoji krstni drugoligaški sezoni dobili Beltinci z 1:2, takrat se je dvakrat med strelce vpisal Jernej Trstenjak, obračun v Beltincih pa je pripadel Fužinarju, ki je bil boljši z 1:3. Edini gol za Žute je dosegel Samo Žalik. V lanski sezoni sta tekmeca zaradi pandemije korona virusa odigrala le eno srečanja. V Ravnah sta se razšla z izidom 1:1, za Beltince pa je zadel Patrik Raduha.

Tekma se bo pričela že v petek ob 16:30 uri na Mestnem stadionu Ravne na Koroškem. Obračun bo sodil Asmir Sagrković, pomagala mu bosta Matej Vojska in Marjan Kužnik, delegat srečanja pa bo Boris Grabar.