Petek, 04.09.2020

Proti Primorju za vrnitev na zmagovalne tirnice

Žuti v prejšnjem krogu niso uspeli parirati lendavski Nafti, ki je doma slavila z visokim izidom 4:1. Tako je ekipa Radovana Karanovića zabeležila tretji poraz v novi sezoni, že jutri pa imajo priložnost, da svoj letošnji točkovni izkupiček popravijo. V Beltincih gostuje ekipa Primorje Ajdovščina.

Beltinci in Primorje v novejši zgodovini kluba še nista igrala med seboj, sta pa se zato merila v 90. letih, ko sta bila tedaj nekdanja NK Potrošnik in NK Primorje dolgoletna člana prve slovenske nogometne lige. Tedaj sta med seboj odigrala 24 tekem, 11 zmag so dosegli Ajdovci, 8 zmag Beltinčani, 5 krat pa ni bilo zmagovalca. Zadnja medsebojna tekma je bila odigrana 4.4.2000 v Športnem parku Beltinci, kjer so žuti slavili z 2:0. Med strelce sta se vpisala Boštjan Tratnjek in Matej Škafar. Tedaj je za Primorje igral tudi Andrej Komac, ki je sedaj trener ajdovske ekipe.

Beltinci so v preteklem krogu klonili v Lendavi, kjer je bila Nafta boljša s 4:1, edini gol je v lendavsko mrežo uspel zabiti Mitja Mauko. Primorje pa je doma gostilo Fužinar s katerim so se razšli z rezultatom 1:1. Žuti trenutno z zmago in tremi porazi zasedajo 13. mesto, Primorje pa je na šestem. Vknjižili so dve zmagi, remi in poraz v Lendavi. Pri domačih je še vedno najboljši strelec Luka Marič s tremi zadetki, tri pa je za Ajdovce dosegel tudi Jakob Kodermac. Gostje se bodo v Prekmurje podali brez Janija Curka, ki je bil v prejšnjem krogu izključen.

Pred tekmo je za našo spletno stran spregovoril branilec Ivo Kuzma:

"Po slabem rezultatskem začetku v novo sezono smo s soigralci prepričani, da bomo s hitro in agresivno igro prišli do ugodnega rezultata proti Primorju. Čas je, da vse tri točke ostanejo doma v beltinski šumi!"

Tekma se bo pričela jutri, v soboto v Športnem parku Beltinci ob 16:30 uri. Glavni sodnik bo Marko Lacković, pomagala mu bosta Uroš Benc in Žiga Šumer, delegat pa bo Danijel Žalik. Še naprej velja, da bo srečanje odprto za gledalce le v omejenem številu. Vabljeni podpirat Žute v boju za pomembne točke!