Petek, 28.08.2020

V soboto prekmurski derbi v Lendavi

Poraz proti Dravi je že pozabljen, misli so sedaj usmerjene le proti novi preizkušnji, ki naše fante čaka že v soboto. V večernem terminu se bodo Žuti v prekmurskem derbiju spopadli z lendavsko Nafto 1903.

ZGODOVINA

Nafta in Beltinci sta se doslej merila na 12 prvenstvenih obračunih. 5 tekem so dobili Lendavčani, dve sta se končali neodločeno, 5 krat pa so slavili tudi Beltinci. Gol razlika je 22:19. Od tega je bilo v Lendavi odigranih 6 tekem, razmerje zmag pa je sledeče: 3 zmage Nafte, 1 zmaga Beltincev in 2 remija. Beltinci so edino zmago v Lendavi dosegli 18.10.2014, ko so slavili z visokimi 0:3. Mrežo Nafte je dvakrat zatresel Jernej Tkalec, en gol pa je prispeval še Tomaž Krauthaker. Zadnji medsebojni obračun v Lendavi se je 9.11.2019 končal z delitvijo točk. Nafta je sicer vodila že z 2:0, toda Beltinčani so v končnici tekme prišli do velike točke po zadetkih Vita Mörca in Patrika Raduhe. Proti Nafti je daleč največ golov v dresu Beltinec zabil Jernej Tkalec, kateremu je to uspelo kar devetkrat. Sledita Amadej Maroša s tremi in Dejan Sreš z dvema zadetkoma.

STATISTIKA

Nafta je sezono pričela odločno in s ciljem končati na vrhu razpredlnice, kjer se trenutno tudi nahajajo. S sedmimi točkami zasedajo 3. mesto, Žuti imajo na 10. mestu štiri točke manj. Lendavčani so v prejšnjem krogu gostovali na Koroškem pri tamkajšnjem vodilnem Fužinarju in iztržili remi 1:1, edini strelec Nafte je bil Nermin Haljeta, ki je tudi zadnji novinec modrih pod vinogradi. Beltinci pa so v zadnjem krogu doma klonili proti Dravi z 2:3, kljub temu da so uspeli kar dvakrat na srečanju voditi. Najuspešnejši strelec Nafte je v tej sezoni Meshack Izuchukwu Ubochioma, ki je pri dveh prvenstvenih zadetkih, pri Beltincih pa je s tremi goli najboljši realizator Luka Marič. Trenerja Dejan Dončić in Radovan Karanović nimata posebnih težav s sestavo svoje ekipe, saj kaznovanih igralcev v tem krogu nimata.

IZJAVA IGRALCA

Pred derbijem smo se pogovarjali z napadalcem Mitjo Maukom, ki je v svoji karieri zaigral že na številnih tekmah proti Lendavčanom:

"Letos smo že pokazali da znamo igrati in da nobenemu nasprotniku proti nam ne bo lahko. Maksimalno se bomo potrudili da z derbija odidemo dvignjenih glav."

DELEGACIJA

Tekma se bo v soboto, 29. 8. v Športnem parku Lendava pričela ob 20. uri. Vrata stadiona bodo tokrat za navijače zaprta, si pa bo možno tekmo ogledati v neposrednem prenosu na Sportklubu. Glavni sodnik tekme bo Aleksandar Matković, pomagala mu bosta pomočnika Vidko Karmel in Jure Sužnik, delegat srečanja pa bo Danilo Levačič.