Četrtek, 20.08.2020

Beltinčani pričakujejo ptujsko Dravo

Po zmagi na gostovanju v Brdih se prvenstvo znova seli v domači Športni park, ki tokrat na veselje mnogih tudi odpira svoja vrata za navijače v omejenem številu. V soboto bo v Beltincih gostovala ptujska Drava, ki je tretutno še brez točk, a to ne zmanjšuje zahtevnosti tekme.

Beltinci se na obračun podajajo z domačim porazom proti Triglavu in gostujočo zmago v Brdih prejšnji konec tedna. Žuti so znova prikazali spodbudno predstavo in več kot zasluženo slavili na zahtevnem gostovanju. Med strelce sta se vpisala Maksimiljan Zorman in Luka Marič. Drava pa je doslej v prvenstvu dvakrat klonila in sicer proti Primorju v gosteh in proti Fužinarju doma.

Beltinci in Drava sta se doslej na uradnih tekmah srečala petkrat. Štiri dvoboje so dobili Ptujčani, le enkrat pa so slavili Beltinci in sicer maja 2014, ko je za zmago tedaj še v 3. SNL vzhod zadel Marko Smodiš. Gol razlika na medsebojnih srečanjih je 2:12 v korist Drave. V 2. SNL so doslej Ptujčani dobili vse medsebojne obračune.

Domači trener Radovan Karanović bo znova lahko računal na celotno svojo zasedbo, med tem ko bo trener Ptujčanov Viktor Trenevski zaradi izključitve v prejšnjem krogu pogrešal Temitope Samuel Nelsona, ki je zaenkrat poleg Matica Marciusa edini strelec Drave v prvenstvu.

Pred tekmo smo se pogovarjali z letošnjim kapetanom Patrikom Raduho: "Pričakovanja pred tekmo so jasna. Mi gremo na vsaki tekmi na zmago in tako se pripravljamo tudi na obračun z Dravo. Vemo, da so Ptujčani dobra ekipa in da tekma, kljub temu, da so oni v prvih dveh krogih izgubili ne bo lahka, po mojem bo celo najtežja doslej. Dodatno motivacijo nam daje tudi to, da igramo doma, ter da se na stadion vračajo naši navijači. Lepo bo spet videti gledalce na tekmi, saj se konec koncev nogomet igra za njih. Jaz sem ponosen, da sem lahko kapetan tej ekipi, katera je sposobna marsikaj in upam, da bomo to letos tudi pokazali. Žal mi je le, da prve tekme nismo zmagali, saj smo bili boljši nasprotnik. Ampak gremo naprej, v soboto je nova tekma. Zavedamo se kaj smo Dravi dolžni, z navijači na tribuni pa bo vse spet pripravljeno za dober ambient. Verjamem v ekipo - tri točke morajo ostati v Beltincih!"

Tekma se bo v soboto v Športnem parku začela ob 17. uri. Vrata stadiona se znova odpirajo tudi za gledalce, le da bodo vstopnice v omejeni količini, tekmo pa si bo možno ogledati tudi v spletnem prenosu na nzs.si. Glavni sodnik bo tokrat priznani Slavko Vinčić, pomočnika bosta Primož Perger in Denis Horvat, delegat srečanja pa bo Andrej Tratnjek.