Petek, 14.08.2020

V nedeljo na zmeraj zahtevno gostovanje v Goriška Brda

Žuti so prvenstvo otvorili z nekoliko nesrečnim porazom doma proti Triglavu 0:1, potem ko so v prvem polčasu prikazali odlično igro, a je niso uspeli kronati z zadetkom v mreži Gorenjcev. Nova preizkušnja jih čaka le nekaj dni pozneje, saj se v nedeljo odpravljajo na dolgo gostovanje v Vipolže, kjer jih pričakujejo Brici.

Prvenstvo se nadaljuje z najbolj oddaljenim gostovanjem v sezoni. V Vipolžah v Goriških Brdih bo v nedeljo odigrana tekma 2. kroga med domačimi Brdi in Beltinci, kjer bosta obe ekipi iskali prve točke v sezoni. Beltinci so minuli vikend namreč doma klonili s Triglavom (0:1), Brda pa so visoko izgubila v Ravnah na Koroškem (6:0). Obe moštvi sta se v novo sezono podali z nekoliko spremenjeno zasedbo. Za Beltince so tako v sredo debitirali mladi Luka Marič, Aljoša Šipoš in Luka Lukač, na klopi za rezervne igralce pa je bil še en novinec Alen Andrejč. Tudi Brda v novi sezoni računajo na nekaj novih obrazov, saj so jih pred dnevi okrepili Primož Bužan (Koper), Tim Matič (Gorica), Kevin Bric (Fiorentina), Matteo Battanio (Chions) in Hasan Muzaferović (Wolfsberg).

Ekipi se poznata še iz časov igranja v tretji ligi, saj sta se leta 2016 pomerili v kvalifikacijah za uvrstitev v Drugo ligo. Takrat so bili srečnejši Brici. Po remiju 0:0 v Vipolžah, so namreč z 1:2 slavili na povratnem obračunu v Beltincih, kjer je zbralo kar 1700 gledalcev. Priložnost za maščevanje so Beltinčani dobili že dve sezoni pozneje, ko sta se ekipi pomerili v Drugi ligi. V Vipolžah se je obračun znova končal brez zmagovalca, edini zadetek za Žute je dosegel Tkalec, v Beltincih so bili ponovno uspešnejši Brici, ki so slavili z 0:1. Tako so Beltinci na svojo zmago čakali vse do lanske sezone, ko so v petem poskusu vendarle ugnali Primorce z 2:0, med strelce pa sta se vpisala Knežević in Mörec.

Pred drugo prvenstveno tekmo v novi sezoni je nekaj besed za našo spletno stran spregovoril 27-letni vezist Jan Kristl: "Na tekmi proti Triglavu smo pokazali, da kot ekipa delamo v pravi smeri, saj smo si priigrali veliko lepih priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Tako kot lani je tudi letos 2. SNL zelo zahtevna in vsaka ekipa hitro kaznuje nezbranost in neučinkovitost. Na srečo je pred nami že to nedeljo nova tekma z Brdi kjer je zmeraj težko gostovati. Vendar bomo z ekipo naredili vse da si priigramo prvo zmago v letošnji sezoni."

Na klopi Brd še vedno sedi Vlado Badžim, ki bo tako kot Radovan Karanović tudi tokrat lahko računal na vse svoje varovance, kaznovanih namreč ni. Tekma se bo pričela v nedeljo, 16. 8. ob 17. uri v Športnem parku Vipolže. Glavni sodnik bo Dejan Balažic, pomagala mu bosta Miodrag Čiča in Marjan Kužnik, delegat srečanja pa bo Milan Kogelj.