Ponedeljek, 10.08.2020

Prvenstvo začenjamo proti Triglavu

Po uspehu v medobčinskem pokalu, kjer so si Žuti priigrali vstopnico za Pokal Slovenije se sedaj začenja zares tudi v prvenstvu. Po več kot petih mesecih je spet čas za tekme v Drugi ligi, Beltince pa za uvod čaka precej neugoden nasprotnik. V Športnem parku bo v sredo namreč gostoval do nedavnega še prvoligaš Triglav Kranj.

OBVESTILO: Vse navijače obveščamo, da po sklepu NZS na tekmah prvega kroga 2.SNL na nogometnih stadionih nažalost ne bo dovoljena prisotnost gledalcev. Bo pa tekma med ND Beltinci Klima Tratnjek in NK Triglav Kranj v neposrednem prenosu na televziji Sport Klub, ter kot ponavadi, v obliki tekstovnega prenosa na naši spletni strani.

Beltinci so pred dnevi s tesno zmago nad Tromejnikom 3:2 (Kristl, Mörec, Marič) izpolnili osnovni cilj v pokalu, kar je bil preboj med najboljših 32 ekip oz. uvrstitev v Pokal Slovenije, kjer sedaj čakajo na nasprotnika v 1. krogu. S tem so Žuti po dolgam času odigrali uradno tekmo, že nekaj dni pozneje pa jih čaka tudi začetek prvenstva v Drugi ligi. Nasproti jim bo stal še predkratim prvoligaš Triglav, ki se je od slovenske elite moral posloviti po porazu v dodatnih kvalifikacijah proti Gorici. Triglavani so v Prvi ligi nastopali zadnje tri sezone, pred tem pa so zanesljivo osvojili naslov v Drugi ligi. To jim je v zgodovini kluba sicer uspelo kar trikrat, ob tem je klub zelo uspešen tudi v pokalu MNZ, kjer je slavil enajstkrat. Kranjčani v novo sezono vstopajo s ciljem, da se ekspresno vrnejo nazaj med prvoligaše, kar je jasen znak, da Beltince v sredo čaka zahtevna preizkušnja.

Na klopi Orlov bo v sredo prvič kot trener članskega moštva debitiral 50-letni Damjan Gajser, ki je v zadnjih letih deloval kot pomočnik v murskosoboški Muri, na klopi Beltincev pa tudi drugo sezono zapored ostaja Radovan Karanović. Pred samim pričetkom prvenstva je težko napovedati s kakšno ekipo se bodo Kranjčani odpravili v Prekmurje, saj je nekaterim igralcem potekla pogodba, kljub temu pa imajo v kadru še veliko izkušenih in kvalitetnih igralcev. Ekipi se v preteklosti med seboj še nista pomerili, so pa Triglavani že gostovali v Športnem parku Beltinci za čas takratnega Potrošnika.

Pred tekmo je za našo spletno stran spregovoril Maks Zorman: Na tekmo s Triglavom se pripravljamo maksimalno. Pričakujem zelo težko tekmo, saj se zavedamo, da je Triglav ekipa, ki je na nivoju Prve lige. Vendar sem prepričan, da bomo z disciplino v obrambi, koncentracijo v napadu in ob pomoči navijačev prišli do pozitivnega izida. Treniramo zelo dobro, od prvega do zadnjega in vem, da bomo to tudi pokazali na igrišču."

Dvoboj med Beltinci in Triglavom se bo pričel v sredo ob 17:30 uri v domačem Športnem parku. Glavni sodnik bo Bojan Tkalčič, pomagala mu bosta Matic Mežnar in Veljko Mijatović, delegat srečanja pa bo Marjan Drvarič.