Petek, 07.08.2020

Pogovor s športnim direktorjem pred začetkom nove sezone

Preden jutri naše člansko moštvo po dolgih mesecih ponovno zaigra uradno tekmo v pokalu MNZ, smo se pogovarjali s športnim direktorjem in hkrati tudi igralcem našega kluba Tadejem Apatičem, ki se je še enkrat ozrl na pretekle dogodke ter ponudil cilje za novo sezono in prihodnost kluba.

Žuti so svojo zadnjo prvenstveno tekmo zaradi prekinitve tekmovanja odigrali pred natanko petimi meseci, ko so gostovali v Dravogradu in iztržili remi 2:2. To jim je po 20 odigranih krogih prineslo končno uvrstitev 12. mesto in izpolnjen osnovni cilj, ki je bil obstanek med drugoligaši. Kljub temu v klubu niso bili povsem zadovoljni s svojim izkupičkom: "Prejšnjo sezono smo zaključili z mešanimi občutki, predvsem zaradi tega, ker se je predčasno končala. Na koncu smo sicer izpolnili osnovni cilj, toda če povzamem dogajanje: začetek je bil nekoliko slabši, kar pa je po eni strani razumljivo, saj smo sezono začeli z novim trenerjem, bilo je tudi nekaj sprememb v igralskem ter strokovnem štabu, tako da smo vsi še nekako spoznavali. Potem, ko smo v zimski pavzi začeli nekatere stvari nadgrajevati in ko je ekipa skozi priprave dobro izgledala pa je prišla korona. Moje mnenje je, da bi ekipa glede na videno v zimskih pripravah in na prijateljskih tekmah v drugem delu pokazala veliko več in posledično mislim, da bi bil naš položaj na lestvici tudi precej višji." je začel Tadej Apatič in nadaljeval: "Napredek vidim predvsem v miselnosti igralcev. Trener vse skozi skuša prepričati ekipo, da je sposobna več, kot pa samo borbo za obstanek, ampak navsezadnje gre tu za nek proces. Nekako se vsak zadovolji s tem, kje je trenutno, mi vsi okrog ekipe pa vemo, da je sposobna veliko več."

Trener Radovan Karanović je v lanski sezoni izpolnil cilj kluba in tako začenja svojo drugo tekmovalno leto na klopi Beltincev. Klub je z njegovim prispevkom zadovoljen: "Kot sem že omenil je trener prinesel neko novo dimenzijo razmišljanja in tudi način dela v to okolje oz. v naš klub. Tako, da sem prepričan, da bi ekipa v spomladanskem delu lanske sezone počasi začela kazati pravi obraz. Na koncu nismo imeli nobene potrebe razmišljati o čemerkoli drugem kot pa o podaljšanju pogodbe z dosedanjim trenerjem."

Poletne priprave so bile tokrat specifične, saj se nova sezona pričenja zelo hitro, tudi ritem tekem bo napornejši kot lani. Poleg prvenstva je tu namreč še zaključek pokala MNZ za lansko sezono, kjer se bodo Žuti v soboto pomerili s Tromejnikom, in pa pričetek pokala za sezono 2020/21. Športnega direktorja smo povprašali tudi o ciljih za novo sezono: "Če začnemo pri pokalu je vsekakor obvezna uvrstitev med 32 oz. v Pokal Slovenije. Potihoma tukaj morda razmišljati tudi o koraku naprej, kar bi bila uvrstitev med najboljših 16 oz. mogoče po kakšnem srečnem žrebu tudi med najboljših 8 ekip. Pa da potem pride kakšno veliko ime z slovenskih zelenicv naš Športni park, pa da se zgodi en lep praznik. Kar se tiče prvenstva smo pa v tej sezoni letvico postavili višje. Cilj so torej mesta nekje na sredini lestvice ali pa morda celo kakšno mesto višje. Zavedamo pa se, da je 2. SNL vsako leto močnejša in da tudi nasprotnike ne spijo, temveč se vse bolj krepijo s kvalitetnimi igralci. Tako da nas čaka zelo zanimiva sezona."

Prestopni rok v tej sezoni traja nekoliko dlje, kot smo navajeni, toda prvenstvo se kljub temu pričenja že v sredo 12. avgusta z domačo tekmo proti Triglavu. Klub po besedah Apatiča še ni dokončno sestavil ekipe za sezono 2020/21: "Sezona je zaradi znane situacije nekoliko specifična tudi kar se tiče prestopnega roka. Zaenkrat smo kar se tiče prihodov še nekako v mat poziciji, tudi predvsem zaradi sodelovanja z Muro. Prišlo je sicer nekaj fantov, ki so v Murski Soboti končali mladinski staž in na katere klub tam trenutno ne računa. Kakšnega konkretnega prestopa z igralcem, ki bi si ga želeli pa v tem trenutku še ne morem potrditi. Prestopni rok je kar dolg in verjamem, da bomo še kadrovali in povečali konkurenco v ekipi ter posledično s tem dvignili tudi kakovost naše igre."

V času neigranja pa se je v beltinskem Športnem parku zaključil projekt umetna trava, ki pa kot opozarja Apatič ni namenjen zgolj nogometnemu društvu Beltinci, temveč tudi ostalim športnim ekipam v občini: "Na začetku bi rad še enkrat spomnil na interpretacijo in dojemanje okolja glede projekta umetna trava. Pri tej zadevi namreč ne govorimo o projektu kluba, temveč o projektu občine. To pomeni, da je bil projekt umetna trava namenjen vsem klubom in društvom iz občine Beltinci. Mi pa je jasno, da si ljudje predstavljajo, da je namenjen samo ND Beltinci, saj je pozicioniran na lokaciji kluba oz. v neposredni bližini glavnega igrišča. Dejstvo je, da je to velika pridobitev za vsa društva, ne zgolj nogometna, predvsem v zimskem času, ko so težave pri zagotavljanju pogojev za treniranje. Verjamem, da so tukaj za prihodnje pripravljeni tudi že kakšni drugi projekti kar se športne infrastrukture tiče, ampak je prostor v lasti občine Beltinci in so posledično oni najboljši naslov za kakršna koli vprašanja glede tega."

Uvod v novo sezono bo kar zahteven. Najprej čaka Beltince tekma s Tromejnikom, ki bo dala udeleženca v Pokalu Slovenije, le nekaj dni pozneje pa v Športnem parku gostuje še pred kratkim prvoligaš Triglav. Tudi na derbi z Nafto vnovič ne bo treba čakati dolgo, saj je na sporedu že konec avgusta. Navijače je v zadnjih dneh zanimalo predvsem kako bo z ogledi tekem v novi sezoni, zaradi vsem poznanih ukrepov: "Trenutna situacija glede obiskovalcev je omejena na 500 oseb. Ampak sami vemo, da se številke in navodila pristojnih organov spreminjajo iz dneva v dan. Posledično bi lahko že en primer okužbe v katerem koli klubu, tako kot se je sedaj zgodilo v Domžalah, spremeni celotno situacijo na glavo. Najhujši scenarij je lahko tudi, da se bo prvenstvo vmes spet prekinilo, čeprav si tega ne želimo. Je pa dejstvo, da bodo vsi klubi največjo bitko bili predvsem s financami." je še zaključil en izkušenejših členov v beltinskem taboru.