Četrtek, 06.08.2020

S Tromejnikom za uvrstitev v Pokal Slovenije

Potem, ko Žuti uradne tekme niso odigrali že od začetka marca, ko je bila prekinjena Druga liga, se sedaj vračajo v pravi tekmovalni pogon. Po nekaj prijateljskih tekmah je čas za začetek prvenstva, še prej pa Beltince čaka tudi polfinalni pokalni spopad s Tromejnikom.

Po prekinitvi tekmovanja v Drugi ligi so se preložile tudi tekme v pokalu medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, kjer so se Beltinci že lansko jesen prebili do polfinala. Pokal MNZ za sicer že preteklo sezono se bo nadaljeval konec tega tedna, saj je potrebno dobiti tudi ekipi, ki se bosta kvalificirali v Pokal Slovenije za naslednjo sezono. To pa bosta postala zmagovalca v dvobojih med Beltinci in Tromejnikom ter Čardo in Gančani. Oba obračuna sta na sporedu v soboto, 8. avgusta ob 18. uri.

Žute v polfinalu čakajo stari znanci iz tretjeligaških zelenic Tromejnik iz Kuzme. Ekipa iz Goričkega sedaj nastopa sicer v Pomurski nogometni ligi, kjer so lani zasedli 5. mesto. Beltinčani so se v polfinale prebili najprej z zmago nad Slatino v 2. krogu, Žuti so slavili s tesnim izidom 0:1, med strelce se je vpisal Luka Pihler. Precej lažjo nalogo so imeli varovanci Radovana Karanovića v četrtfinalu, saj so domači Cven ugnali s kar 0:9. Tri zadetke sta tedaj vknjižila Vito Mőrec in Luka Pihler, po dvakrat je zadel Lovre Knežević, svoj prvenec pa je dosegel tudi Luka Asentić. Tromejnik je tekmovanje pričel že v prvem krogu, kjer je odpravil Ižakovce z 2:6, v 2. krogu so nato prav tako z visokimi 5:1 premagali Puconce, v četrtfinalu pa so naleteli na Ljutomer, ki je na Kuzmi padel z 2:1.

Beltinci in Tromejnik sta doslej odigrala 16 medsebojnih uradnih tekem. Žuti so slavili na 10 tekmah, moštvo iz Kuzme pa na štirih. Dve tekmi sta se zaključili brez zmagovalca. Od tega sta se kluba v pokalu MNZ pomerila štirikrat, oboji pa so slavili po dvakrat. Nazadnje sta se moštvi pomerili aprila leta 2018, ko so Beltinčani v 21. krogu 3. SNL vzhod premagali Tromejnik z 0:3.

Polfinalni obračun torej na prinaša le uvrstitve v finale pokala MNZ in boj za novo pokalno lovoriko, temveč tudi uvrstitev v Pokal Slovenije, kjer so Beltinci doslej nastopali trikrat. Tekma s Tromejnikom se bo odvila v soboto ob 18. uri v Športnem parku Beltinci. Sodil jo bo Matej Čontala, pomagala pa mu bosta Simon Smej in Gorazd Topolnik. Delegat bo Damjan Anželj.

Vabimo vse navijače, da se nam po dolgem času spet pridružijo v Športnem parku ter pomagajo Žutim v borbi za uvrstitev v Pokal Slovenije.