Torek, 04.08.2020

Pregled poletnih pripravljalnih tekem

Priprave na novo sezono 2020/21 so bile tokrat zaradi vsem dobro znane situacije nekoliko specifične. Moštvo Radovana Karanovića jih je kljub vsemu oddelalo uspešno, na pripravljalnih tekmah pa so se Beltinčani merili tudi s kar nekaj različnimi nasprotniki. V nadaljevanju vam ponujamo pregled teh tekem.

Beltinci Klima Tratnjek : Turnišče 5:1 (3:0)

Strelci: 2x Raduha, Lukač, Marič, Mauko

Postava: Serec, Andrejč, Maučec, Kotnjek, Mörec, Pihler, Hren, Raduha, Plaznik, Žalik, Lukač.

Klop: Zver, Kristl, Mršič, Sočič, Zorman, Kuzma, Mauko, Marič, Sukič, Hartman, Balažic, Kalamar.

Žuti so celotno srečanje proti predstavniku pomurske nogometne lige prevladovali in si priigravali številne priložnosti. V prvem polčasu se je tako mreža gostov zatresla kar trikrat. Najprej je po podaji Plaznika zadel Raduha, nato je po protinapadu vodstvo povišal Lukač, v končnici prvega dela pa je Raduha ujel še podajo Möreca in se še drugič vpisal med strelce. V nadaljevanju je Karanović v igro poslal še vse rezerviste. Kmalu po nadaljevanju je nato z odličnim preigravanjem vratarja zadel Marič, le minuto pozneje pa je Mauko zadel še peti gol Beltincev. Turniščani so nato v končnici tekme prišli do častnega zadetka.

Beltinci Klima Tratnjek : Maribor U19 2:0 (1:0)

Strelci: Bevk, Grobelnik

Postava: Zver, Balažic, Kuzma, Kalamar, Hartman, Kristl, Maučec, Raduha, Zorman, Mauko, Bevk.

Klop: Serec, Pihler, Kotnjek, Plaznik, Mršič, Sočič, Hren, Hočevar, Mörec, Žalik, Grobelnik, Marič, Lukač, Šipoš.

Na drugem pripravljalnem obračunu so se Beltinci merili z mladinci Maribora in znova prikazali dobro igro. V prvem polčasu smo videli en zadetek. Podajo Hartmana z desne strani je Mauko odložil Bevku, slednji pa je s strelom v levi spodnji kot premagal mariborskega vratarja. Do konca polčasa so Beltinčani imeli še nekaj priložnosti, a so bili preveč nenatančni v zaključkih. Tudi v nadaljevanju so Žuti prevladovali na terenu, drugi in zadnji gol na tekmi pa je po podaji Mršiča dosegel Grobelnik.

Beltinci Klima Tratnjek : Šampion Celje 4:1 (1:1)

Strelci: Mauko, Mršič (11m), Marič, Bevk

Postava: Serec, Kalamar, Balažic, Kuzma, Zorman, Maučec, Pihler, Sočič, Mörec, Mauko, Grobelnik.

Klop: Zver, Kotnjek, Andrejč, Hočevar, Plaznik, Kristl, Mršič, Sukič, Marič, Šipoš, Hartman, Bevk, Žalik.

V tretjem pripravljalnem srečanju so Beltinci doma gostili tretjeligaški Šampion iz Celja in ga uspeli visoko premagati. V prvem delu so bili Žuti večino časa pri žogi, toda gostje so nevarno prežali na protinapade in na vsako napačno podajo domačih. Tako jim je tudi uspelo priti do hitrega vodstva. Sredi prvega polčasa so nato Žuti uspeli izid izenačiti, po podaji Zormana je zadel Mauko. V drugem delu so postale razmere za igro zaradi naliva precej zahtevnejše, toda Beltinćani so nato vendarle pokazali svojo kakovost tudi v zaključih akcij. Najprej je Mršič uspešno izvedel enajstmetrovko, nato pa sta zmago potrdila še Marič in Bevk.

Maribor : Beltinci Klima Tratnjek 8:1 (2:1)

Strelec: Marič

Postava: Serec, Marič, Kristl, Kuzma, Mauko, Mršič, Maučec, Raduha, Mörec, Zorman, Balažic.

Klop: Zver, Hren, Kalamar, Andrejč, Sukič, Sočič, Hartman, Kotnjek, Žalik, Šipoš.

Na naslednjem pripravljalnem srečanju so bili Žuti prvič v podrejenem položaju. V Ljudskem vrtu so se Beltinčani pomerili z večkratnim državnim prvakom Mariborom in dobro odprli tekmo, saj so po 7 minutah celo vodili. Visok pritisk je obrodil sadove, saj sta v napadu uspela Mauko in Marič odvzeti žogo domačim, nato pa je prav mladi Marič po samostojnem prodoru uspel zadeti za prednost. Toda do polčasa so kljub dobri obrambi Žutih Mariborčani uspeli preobrniti izid v svojo korist, zadela sta Dervišević in Zahović. V nadaljevanju sta obe moštvi posegli po menjavah, Žutim pa je tudi precej popustila koncentracija v obrambnih nalogah, saj so vijoličasti v drugem polčasu v mrežo Sereca pospravili kar šest zadetkov.