Ponedeljek, 09.03.2020

Dva zadetka Kneževića dovolj za točko

Žuti so splomladanski del sezone pričeli z remijem v Dravogradu, kljub temu, da so na tekmi kar dvakrat vodili. Dvakrat se je med strelce vpisal Lovre Knežević.

Dravograd - Beltinci Klima Tratnjek 2:2 (0:1)

400 gledalcev; Knežević (18., 68.)

Postava: Zver, Mršič, Hočevar, Balažic, Hartman, Apatič, Maučec, Raduha, Kristl, Knežević, Asentić.

Klop: Serec, Kalamar, Sočič, Zorman, Mörec, Pihler, Mauko.

Na Koroškem se je zbralo lepo število navijačev, približno 400 ljubiteljev nogometa si je ogledalo zanimivo tekmo med Dravogradom in Beltinci, ki je postrela s številnimi priložnostmi in zadetki na obeh straneh. Na koncu je bila delitev točk še najbolj poštena.

Že v uvodnim minutah smo spremljali zelo odprto igro na obeh straneh in priložnosti so se kar vrstile. PRvi je bil blizu zadetka Asnetić, ki je v 10. minuti zatresel vratnico. Le dve minuti pozneje so domači prišli do ugodnega prostega strela po katerem so stresli prečnik vratarja Zvera. V 18. minuti smo videli prvi zadetek na tekmi. Po asistenci Asentića je Knežević najprej preigral vratarja domačih in zabil za prednost. Igra se je nato do polčasa nekoliko umirila.

V drugem delu je namesto Balažica v obrambo vstopil Kalamar, ki je tako vknjižil tudi svoj debi. Gostje so prišli do izenačenja v 66. minuti, ko je Hočevar storil prekršek na robu kazenskega prostora. Domači so poskušali neposredno s strelom, a je Zver žogo najprej odbil, odbitek pa je nato v mrežo pospravil mladi Ferk. Toda veselje Dravograda ni trajalo dolgo, le dve minuti pozneje je Knežević v kazenskem prostoru sprejel lepo žogo Raduhe in znova zadel za prednost. Slednje pa prav tako ni trajalo dolgo, nekaj minut pozneje je z razdalje streljal Kogelnik, žoga pa je zadela Kalamarja in nekoliko spremenila smer in končala v mreži. Izid se nato do konca tekme ni več spremenil.