Petek, 06.03.2020

Za uvod v pomlad v Dravograd

Dolg zimski premor je prišel h koncu in moštva bodo znova pričela s prvenstvenimi tekmami. Žute za uvod v pomlad čaka gostovanje pri zadnjeuvrščenemu Dravogradu.

Beltinčani štartajo v nadaljevaje sezone z 12. mesta in z osmimi točkami naskoka pred cono izpada, Dravograd pa je trenutno na 16. mestu z deveti osvojenimi točkami minulo jesen. Pomerila se bosta torej lanski in letošnji novinec, glavni cilj obeh letos pa je obstanek med drugoligaško skupščino, za kar pa bi oboji potrebovali zmago v soboto. Priča bomo torej zelo pomembni tekmi za obe moštvi. Ekipi sta se jeseni pomerili že v Športnem parku Beltinci, kjer so Žuti s prepričljivo igro slavili s 3:0, med strelce pa so se vpisali Mörec, Kristl in Branilović. Pred tem sta se moštvi že dvakrat srečali tudi v sezoni 2012/13, takrat v 3. SNL vzhod, ko pa sta oba obračuna pripadla tokratnim domačinom, ki so v Beltincih slavili z 0:1, v Dravogradu pa s 4:1.

Prva spomladanska tekma bo za obe ekipi nekolikšna neznanka, saj sta se oba kluba pozimi tudi nekoliko okrepila in spremenila zasedbi. Pri domačih bo na klopi debitiral nov strateg Žiga Kljajič, ekipo sta zapustila Amadej Vošnjak in Evans Adomako, novinci v klubu pa so Goran Petkovič, Marko Petrovič, Jaka Bokšan in Momodou Lamin Cham. Žuti so bili še nekoliko bolj dejavni na trgu. Klub so, kot verjetno že veste zapustili Mateo Branilović, Denis Cekovski, Žiga Šumak, Patrik Žekš, Rok Ropoša in Borut Lukač, novinci pa so Samo Žalik, Nik Mršič, Denis Kramar, Matej Šošterič, Nejc Plaznik in Aleš Kalamar.

Radovan Karanović tokrat nima težav s kaznovanimi igralci, na drugi strani pa bo Žiga Kljajič pogrešal Kristijana Bariča, ki mora odslužiti kazen štirih rumenih kartonov.

Tekma se bo pričela v soboto, 7. 3. ob 15. uri v Športnem centru Dravograd. Glavni sodnik bo Denis Halilović, pomagala mu bosta Veljko Mijatović in Matic Mežnar, za delegata pa je določen Žiga Dobrun. Vse domače navijače vabimo na pomembno gostovanje na Koroškem!