Nedelja, 16.02.2020

Prestopne aktivnosti so zaključene

Včeraj se je v Sloveniji uradno končal zimski prestopni rok, v katerem so bili Beltinci kar dejavni. Zgodili so se nekateri premiki v članskem moštvu.

Kot smo poročali že pred dnevi sta se klubu pridružila vezist Nik Mršič in napadalec Samo Žalik, včeraj pa so se klubu pridružili še štirje novinci.

Prvi je 24-letni branilec Aleš Kalamar (4. 8. 1995), ki je prve članske korake naredil v Rakičanu, nato pa igral še za Muro in nazadnje Odrance, kjer je nosil tudi kapetanski trak. Drugi novinec je 21-letni Matej Šošterič (19. 9. 1998), ki igra na položaju centralnega branilca. Nazadnje je nosil dres avstrijskega Kufsteina, pred tem pa igral še za Veržej, Jadran in Dravo. Položaj centralnega branilca bo okrepil tudi izkušeni 28-letni Denis Kramar (7. 11. 1991), ki je že v mladih letih igral v Prvi ligi ta Rudar in Muro, v tujini pa je poleg dresa slovitega Getafeja igral še za Widzew Lodz, Paralimniou, Perth Glory, Sarajevo, Vikingur, Bad Radkersburg, Weiz in nazadnje za avstrijskega drugoligaša Lafnitz. Kot zadnji bo za Žute igral tudi 21-letni Nejc Plaznik (8. 1. 1999), ki je v Prvi ligi debitiral za Celje, v zadnjih dveh sezonah pa nosil dres Fužinarja. Zaigra lahko na večih položajih v obrambi in tudi v vezni liniji. Prav tako pa v klubu ostal Lovre Knežević, ki se je po pripravah v Turčiji z Muro vrnil v Športni park še za pol leta.

Poleg skupno šestih prihodov je šest igralcev tudi zapustilo klub. Denis Cekovski bo igral za SV Rottenmann, Rok Ropoša in Borut Lukač sta prestopila v avstrijski Minihof, Patrik Žekš in Žiga Šumak pa v Ljutomer. Klub je zapustil tudi Mateo Branilović, ki se seli v Rogaško.

Vsem odhajajočim se zahvaljujejmo za njihov prispevek v žutem dresu, vsem novincem pa želimo obilo dobrih iger v dresu Beltincev!