Nedelja, 02.02.2020

Žuti na pripravah visoko ugnali Dobrovce

Žuti nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami to zimo. Po težkih preizkušnjah, ko se je naša ekipa merila z Muro in Mariborom, je sedaj sledila tekma s slovenskim četrtoligašem Dobrovcami. Beltinčani so slavili z 9:0, zadeli so Mauko (2), Sočič, Asentić, Pihler, Mörec, Kalamar, en gol pa so si gostje zabili sami.

Beltinci Klima Tratnjek - Dobrovce 9:0 (4:0)

Strelci: Mauko (2), Sočič, Asentić, Pihler, Mörec, Kalamar, avtogol

Postava: Serec, Branilović, Hočevar, Kuzma, Hartman, Kristl, Maučec, Sočič, Zorman, Asentić, Žalik.

Klop: Zver, Kalamar, Apatič, Balažic, Mršič, Pihler, Mörec, Raduha in Mauko.

Žuti so se na tretji pripravljalni tekmi merili z Dobrovcami in jih uspeli visoko ugnati. Radovan Karanović je priložnost za igro namenil vsem, razen Mršiču in Apatiču, ki sta dobila nekaj počitka. Skozi vso srečanje na murskosoboški Fazaneriji so bili Žuti podjetnejši od nasprotnika in mrežo Dobrovec zatresli devetkrat. Prvi gol je padel v 13. minuti, ko je Žalik zadel po podaji Kristla iz kota. Prednost se je povišala v 22. minuti, ko so si po podaji Asentića gostje zabili avtogol. V 39. minuti se je s krasno samostojno akcijo in zaključkom izkazal Sočič, pred odhodom na oddih pa se je med strelce vpisal še Asentić.

V nadaljevanju je na igrišče stopila spremenjena zasedba. V drugem delu se je med strelce prvi vpisal Mauko, ki je zadel po samostojnem prodoru. Le dve minuti pozneje je po podaji šesti gol zabil Pihler. V 64. minuti se je z asistenco takoj po vstopu v igro izkazal Kalamar, ki je na preizkušnji, njegovo podajo pa je izkoristil Mörec. V 80. minuti je v kazenskem prostoru znova prodiral Mörec, ki je poskušal s strelom, a mu je vratar strel ubranil, nato pa je odbitek v mrežo pospravil Kalamar. V 83. minuti je padel še zadnji zadetek na tekmi. Po podaji Möreca je pod prečko zadel Mauko, ki je tako vpisal svoj drugi gol na tekmi.