Ponedeljek, 27.01.2020

Za uvod priprav poraz z Muro in remi z Mariborom

Žuti so po uvodnih treningih zaigrali tudi že na dveh pripravljalnih tekmah. Minulo sredo so se na Fazaneriji pomerili z Muro in izgubili z izidom 3:0, v soboto pa so v Ljudskem vrtu po borbeni igri remizirali z aktualnim prvakom.

Mura - Beltinci Klima Tratnjek 3:0 (0:0)

Postava: Zver, Kuzma, Hočevar, Branilović, Hartman, Maučec, Raduha, Sočič, Zorman, Kristl, Asentić.

Klop: Serec, Zorko, Pihler, Apatič, Mršič, Mörec, Mauko, Emruli, Mulić, Žalik.

Maribor - Beltinci Klima Tratnjek 0:0 (0:0)

Postava: Zver, Branilović, Kuzma, Hočevar, Zorman, Hartman, Kristl, Mršič, Raduha, Maučec, Mörec.

Klop: Serec, Pihler, Mauko, Asentić, Žalik, Balažic, Apatič, Sočič, Bursač.

Na obeh pripravljalnih tekmah so Žuti prikazali obetavno podobo glede na to, da gre šele za začetek priprav. Proti Muri so se Beltinčani zelo dobro upirali predvsem v prvem delu, ki se je končal brez zadetkov. V nadaljevanju so domači vseeno uspeli prevzeti pobudo in priti do zmage. Najprej je Bubnjar zadel s prostega strela, nato je Cipot izid povišal po napaki našega vratarja, na koncu pa je zmago z lobom čez Sereca potrdil Simić. Za črnobele je zaigral tudi Lovre Knežević, ki je minulo jesen kot posojen nogometaš igral v Beltincih.

Nekaj dni pozneje se je zasedba Radovana Karanovića, ki v teh pripravah ne odstopa od formacije, ki je se je na koncu jeseni pokazala kot prava, odpravila v Ljudski vrt, kjer se je pomerila z aktualnim prvakom Mariborom. Tudi na tem obračunu so se Žuti dostojno kosali z nasprotnikom višjega kova in si priigrali tudi nekaj priložnosti. Na koncu je obramba Beltinčanov, ki je celotno srečanje izgledala zelo organizirana, zdržala in Mariboru ni dovolila zadeti. Nekajkrat sta se dobro odrezala tudi Zver in Serec.

Na obeh tekmah je zaigralo tudi nekaj nogometašev, ki so v Beltincih na preizkušnji.