Ponedeljek, 23.12.2019

Karanović: Fantje dobro delajo, zato sem optimist

Ob zaključku jeseni se je strateg Žutih Radovan Karanović pogovarjal s tednikom Pomurski šport in predstavil svoje poglede na minulo polovico sezone, ter se uzrl tudi v prihodnost. Ob tem je poudaril, da ima ekipa še veliko rezerv in da lahko prikaže še boljše igre, kot jeseni.

Kako ste zadovoljni s prvim delom prvenstva?

"Če pogledam lestvico in osvojeno 12. mesto nisem povsem zadovoljen. Zavedati se moramo, da smo v klubu po večini novinci, zato je tudi potreban čas, da se spoznamo in prilagodimo. Povrhu imamo tudi precej mladih igralcev, ki se morajo navaditi na drugoligaški nogomet. Začetek sezone ni bil po naših željah, preblisk je bila zgolj zmaga proti Nafti. Nato je prišel tudi trenutek, ko sem moral spremeniti sistem igre in kot se je pozneje izkazalo, smo uspeli, saj so prišli rezultati, ki so nam dvignili samozavest."

Kakšno je vzdušje v slačilnici?

"V slačilnici je odlično vzdušje. Mladi fantje so željni dokazovanja in napredovanja. Moj cilj pred prvenstvom je bil, da bi priložnost dobilo čim več igralcev in mislim, da smo tukaj uspeli in pravilno razporedili minutažo. Priložnost je dobilo 23 igralcev, od tega smo zbrali kar 6600 minut z igralci, ki so stari pod 21 let. Vse to kaže, na kakšno širino računamo. Točkovno imamo lepo prednost pred zasledovalci, a nikakor še ne moremo biti mirni. Že v začetku spomladanskega dela nas čakajo odločilne tekme, zato se moramo dobro pripraviti."

Kako ste zadovoljni z učinkovitostjo ekipe v napadu in kako z delom ekipe, ki je zadolžena za obrambne naloge?

"Z napadom nikakor nisem zadovoljen. Dosegli smo manj kot en zadetek na tekmo, kar je za tak nivo premalo. Priložnosti za zadetke so bile in ne spomnim se tekme, ko ne bi imeli vsaj dve ali tri situacije, ko bi lahko zadeli. Celo jesen smo iskali rešitve in načine kdo in kako v napadu, a žal nismo našli igralca, ki bi v težkih trenutkih z eno potezo rešil tekmo. Tukaj bomo morali v zimskem prestopnem roku nekaj narediti. Tudi v obrambi je bilo preveč individualnih napak in prevečkrat se je zgodilo, da smo se po teh grobih napakah povsem zlomili. Ne morem oceniti, da sem s tem kar smo pokazali v obrambi zadovoljen. Imamo še dosti rezerv."

Ste zadovoljni s podporo navijačev?

"Od navijačev sem pričakoval več pozitivne energije. FAntje rabijo pozitivni veter v hrbet, da so lahko boljši. Pravi pokazatelj tega je bila tekma z Nafto, kjer so navijači ponesli igralce, da so dali več kot so sposobni. Ne sme pa se zgoditi, da so gostujoči navijači glasnejši od domačih, kot je bilo na tekmi z Brežicami. Moja želja je, da več delamo na igri in tako pritegnemo gledalce na tribune. Drugače pa vse najboljše on naših navijačih."

Kako se počitite v Beltincih?

"V Beltincih se dobro počutim. Z nikomer nimam težav. Dobro sodelujem z upravo kluba in vsemi ostalimi sodelavci. Beltinci imajo dolgo in bogato nogometno zgodovino in želim si, da bi v bodoče bil to drugi klub v Pomurju poleg Mure."

Ali bi si želeli kakšno okrepitev v tem zimskem premoru?

"Želje po okrepitvah so in z nekaterimi se že tudi pogovarjamo. Rabili bi dva, tri igralce, a ti morajo predstavljati kvaliteto. Iščemo napadalca in vezista. Če nam uspe pripeljati novince, bomo nekatere igralce dali tudi na posojo, saj bodo tako pridobili prepotrebno minutažo, ki je pomembna pri razvoju mladega nogometaša."

Kakšni so vaši spomladanski cilji?

"Prvi cilj je še vedno obstanek v Drugi ligi. Moj osebni cilj pa je, da bi ekipa napredovala tako v igri kot točkovno, se pravi, da bi se še za kakšno mesto dvignila na razpredelnici. Fantje dobro delajo, zato sem optimist."