Četrtek, 19.12.2019

Pogled nazaj v leto 2019

Za našim klubom je novo uspešno leto v katerem se je Žutim uspelo obdržati med drugoligaško družbo in kreniti v drugo zaporedno sezono v drugem kakovostnem rangu slovenskega nogometa. Tudi tokrat se je skozi leto dogajalo marsikaj, ob iztekajočem letu pa smo se odločili, da za vas pripravimo kratek povzetek dogajanja.

JANUAR

Drugi teden novega leta je za člansko ekipo Beltincev pomenil povratek na treninge. Začele so se zimske priprave, prve v družbi drugoligašev. Cilj je bil spomladi osvojiti obstanek kar se da hitro in ne trepetati vse do konca. Ekipi sta se pridružila tudi dva novinca, Hočevar in Golob. Ob koncu meseca je Športna zveza Beltinci izbrala Nogometno društvo Beltinci za naj ekipo minulega leta.

FEBRUAR

Sledile so pripravljalne tekme in priprava na nadaljevanje sezone. Žuti so odigrali nekaj zelo težkih tekem, nasproti so stali klubi kot so Mura, Aluminij in Celje. Zaradi težkih razmer je bilo večino tekem odigranih na umetni travi, v domačem Športnem parku je bila le generalka z Rogaško, ki so jo Žuti dobili in se optimistično podali v pomlad. S ciljem po obstanku.

MAREC

Za uvod v pomlad je v Beltincih gostoval Dob, Žuti pa so uspeli iztržiti točko. Zadetek na debiju je prispeval Hočevar, ki je zabil bivšemu klubu. Podobno dobro so Žuti odigrali tudi drugo domačo tekmo. Tudi Krka ni uspela premagati Beltincev. Vmes so Žuti sicer visoko klonili v Lendavi, ob koncu meseca pa slavili na zelo pomembnem gostovanju v Ljubljani pri Iliriji in se že precej oddaljili od zadnjih mest.

APRIL

Uvod v april je bil sijajen. Žuti so uprizorili presenečenje in doma z 2:0 premagali Radomljane, ki so zasedali sam vrh razpredelnice. Nadaljevanje ni bilo tako uspešno. Sledil je padec forme in porazi z Jadranom, Brdi in Taborom. Na zadnji tekmi so bili Žuti zaradi poškodb in kartonov zelo zdesetkani, v polju je zaigral tudi vratar Zver. Žuti so tako kljub dobremu vstopu v pomlad ostali v spodnjem delu lestvice in obstanek si je bilo potrebno priboriti v mesecu maju.

MAJ

Beltinčane je čakal odhod na Ptuj, od koder pa so se vrnili praznih rok. Vse bolj je kazalo, da bo domača tekma z Ankaranom ena odločilnih. Na tej tekmi so se Žuti sicer znašli v zaostanku, a so na koncu uspeli preobrniti izid in slaviti z 3:2. S to zmago pred domačo publiko so si Žuti tudi uspeli zagotoviti obstanek v ligi, med tretjeligaše pa sta se preselila Ankaran in Ilirija. V 28. krogu, ko so Žuti gostovali pri prvaku Bravu je moštvo na igrišče kot kapetan pripeljal takrat zgolj 18-letni Žiga Hartman.

JUNIJ

Po sezoni se je s trenerskega stola poslovili Zlatko Gabor, ki je Žute pripeljal v Drugo ligo in jo tam tudi obdržal. Njegov naslednik je postal Radovan Karanović, po podpisu partnerske pogodbe z Muro pa so se v Beltince preselili tudi nekateri nadarjeni izstopni mladinci. Poletne priprave so bile kratke, saj se je prvenstvo pričelo že konec julija.

JULIJ

Ekipa se je poleti nekoliko spremenila. Poleg posojenih igralcev s strani Mure so se v Beltince preselili še Branilović, Kuzma, Cekovski in Pihler, ekipo pa so zapustili Pavel, J. Hartman, Golob, Kotnik in Žalik. Ekipa ni imela veliko časa za spoznavanje, še dodatno pa je Žutim zagodel žreb na začetku sezone, saj so jim v uvodnih krogih nasproti stale ekipe, ki se borijo za vrh in napredovanje.

AVGUST

Prva domača tekma v novi sezoni je postala trenutno tudi najbolj obiskana v zadnjih letih, končni razplet pa je vse skupaj le še polepšal. Pred 1500 gledalci so Žuti po golu Maučeca premagali Nafto z 1:0 in tako dobro krenili v sezono. Nadaljevanje je bilo nato nekoliko slabše, v zadnjem poletnem mesecu so Žuti izgubili z Brežicami, Radomljami in Koprom, toda doma vseeno visoko s kar 3:0 uspeli ugnati Dravograd.

SEPTEMBER

Sledil je mesec za pozabo. V septembru je Žutim močno padla forma, porazi so se vrstili. Boljši so bili Drava, Dob in Bilje, ekipe, ki sicer niso bile favorizirane, ampak ekipi Radovana Karanovića ni steklo preprosto nič. Krivulja se je nato začela obračati s tekmo v Krškem. Žuti so prikazali zelo dobro igro in po golu Hočevarja v zadnji minuti osvojili veliko točko. Par dni za tem je v Športnem parku padla Rogaška.

OKTOBER

Žuti so v tej sezoni večkrat dokazali, da se je treba boriti do samega konca tekme. Na Ravnah so tako v izdihljajih tekme znova prišli do pomembne točke in to z igralcem manj v polju. Sledila sta poraza z Jadranom in Krko, nato pa naravnost odličen zaključek sezone. Zmaga nad Brdi, ko so Žuti sicer zaigrali močno oslabljeni je bila lepa popotnica za zadnje štiri kroge jesenskega dela.

NOVEMBER

Za konec jesenskega dela so se odigrali štirje krogi pomladanskega dela sezone. Vse zadnje štiri tekme so bile zanimivo odigrane v Prekmurju. Najprej je v Športnem parku presenetljivo padla favorizirana Gorica, nato so Žuti v izdihljajih tekme prišli do točke na derbiju v Lendavi, v predzadnjem krogu so doma vknjižili še točko z Brežicami, za konec pa sicer klonili proti Radomljam.

DECEMBER

Ekipa je tako na odmor odšla z 19 točkami na 19 tekmah in z dobro popotnico za nadaljevanje sezone spomladi. K uspehom ekipe ste zaslužni tudi vsi zvesti navijači, ki ste tudi v lem letu bili 12. igralec našega moštva. Hvala za vse obiske in se vidimo še v večjem število spomladi!

Zgoraj od leve proti desni: Balažic, Hočevar, Branilović, Serec, Zver, Maučec, Raduha, Asentić, Kuzma. Sredina od leve proti desni: Nemec (trener vratarjev), Apatič, Hartman, Kristl, Šumak, Mauko, Zorman, Sočič, Knežević, Horvat (fizioterapevt). Spodaj od leve proti desni: Mörec, Pihler, Zadravec (podpredsednik), Lainšček (pomočnik trenerja), Breznik (predsednik), Karanović (trener), Tkalec (predstavnik ekipe), Ropoša, Žekš.