Četrtek, 21.11.2019

Proti Radomljam ponoviti odlično tekmo iz začetka leta

Žuti bodo na zadnji jesenski tekmi doma gostili Radomlje, katero v Beltincih v prejšnji sezoni ni slavilo. Na začetku leta so Beltinčani presenetili in Mlinarje premagali z 2:0, to isto leto 2019 pa prav tako končujejo z obračunom proti Radomljanom.

FORMA

O formi Beltinčanov ni potrebno izgubljati besed. V zadnjem mesecu je ekipa Radovana Karanovića pokazala napredek v igri in je že štiri tekme neporažena. Po zmagah nad Brdi in Gorico so Žuti odvzeli točko tudi Lendavčanom in Brežičanom. V tem času je najbolj blestel Lovre Knežević, ki je zadel kar tri gole. Radomljani trenutno zasedajo tretje mesto na tabeli in se krčevito borijo za napredovanje med prvoligaše. Po visokem porazu proti Nafti z 4:0 in skromnem remiju z Brežicami so se vrnili na zmagovalna pota in z 3:1 ugnali Krško, nato pa so se znasli še nad Rogaško, katera je padla s 5:0.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se doslej pomerili na treh obračunih in vedno je tekmo dobil domačin. Lani so Radomljani doma slavili s 4:1, pa čeprav je Jernej Trstenjak Žute popeljal v vodstvo v prvem polčasu. Na drugi tekmi, ki se je zgodila v uvodu v letu 2019 pa so Žuti presenetili in Radomljane ugnali z 2:0, ter tako skovali pot do obstanka, med strelce sta se vpisala Jan Kristl in Borut Lukač. Tudi v tej sezoni sta se ekipi že srečali, obračun pa so po bledi predstavi Žutih prepričljivo dobili domačini s 4:0.

STATISTIKA

Tako kot v lanski sezoni so Radomljani tudi letos izrazito napadalna ekipa, ki dosega veliko zadetkov. Njihov najboljši strelec je Sasha Varga, ki je zabil že 11 zadetkov, Anže Pišek je prispeval 9, Žan Nikolić pa 6. Pri Žutih je vodilni strelec Patrik Raduha s 4 zadetki. Velja omeniti tudi, da so Mlinarji letos zelo uspešni v Pokalu Slovenije, kjer so se prebili vse do polfinala, kjer sedaj čakajo na svojega nasprotnika. Gostujoči strateg Oskar Drobne bo lahko v sklepnem dejanju te jeseni računal na vse igralce, medtem ko bo Radovan Karanović zaradi rumenih kartonov pogrešal stebra obrambe Matea Branilovića.

DELEGACIJA

Tekma bo odigrana v soboto ob 13:30 uri v beltinskem Športnem parku. Glavni sodnik srečanja bo Aleksandar Matković, pomagala mu bosta Primož Perger in Jure Sužnik, delegat pa bo Dejan Germič. Vabljeni še zadnjič v letu 2019 v Športni park!