Ponedeljek, 18.11.2019

Zadetek Kneževića dovolj le za točko proti Brežicam

Žuti nadaljujejo s pozitivnim nizom rezultatov konec letošnje jeseni. Po točki v Lendavi so Beltinčani do remija prišli tudi na domači tekmi z Brežičani, pa čeprav je dolgo časa kazalo celo na zmago. Edini gol je prispeval Lovre Knežević.

Beltinci Klima Tratnjek - Brežice 1919 1:1 (1:0)

500 gledalcev; Knežević (30.)

Postava: Zver; Branilović, Hartman, Kuzma; Balažic, Sočič, Maučec, Apatič; Raduha, Knežević; Mauko.

Klop: Serec, Pihler, Zorman, Ropoša, Mörec, Asentić.

V dokaj lepem zgodnjem popoldnevu, če ga primerjamo z deževnim koncem tedna so Žuti v domačem Športnem parku gostili Brežičane, ki so letos ekipo Radovana Karanovića že premagali pred domačim občinstvom. Domači strateg je imel nekaj težav s sestavo prve enajsterice, saj je poleg vseh poškodovanih manjkal tudi Jan Kristl, ki je tokrat odslužil kazen rumenih kartonov.

V Prekmurje se je odpravilo tudi lepo število gostujočih navijačev, ki so svojo ekipo bodrili skozi vso tekmo. V prvem polčasu so bili podnjetnejši Žuti, toda Brežičani so bili tisti, ki so si pripravili prvo pravo priložnost. V 28. minuti je podaja iz kota preletela vse igralce, tudi Zvera, na oddaljenejši vratnici pa gostje niso uspeli žoge pospraviti v prazno mrežo. Nato pa je sledil hiter preobrat, na drugi strani je po levi strani stekel Sočič, ki je podal v sredino, vratar je žogo uspel izbiti, a le do Kneževića, ki je stal v bližini in brez težav zadel za prednost. Po zadetku so Žuti dobili krila in v 38. minuti je Hartman odlično meril z razdalje, močan strel v spodnji vratarjev kot pa je bil s težavo ubranjen. V 43. minuti se je tudi Raduha znašel v lepi priložnosti za povišanje vodstva. Po preigravanju je prišel v kazenski prostor, nato pa mu je spodrsnilo in Brežičani so žogo izbili v kot.

V drugem delu je namestu Mauka v igro stopil Asentić, toda resnejših priložnosti nismo več videli. Obe ekipi sta se borili za vsako žogo na sredini igrišča in le stežka prihajali do zaključkov. Enega redkih na tekmi pa so nato v 70. minuti uspeli izkoristiti gostje, ki so zadeli po kotu, kjer je bil najbolj spreten Martić. Do konca tekme sta v igro vstopila še Mörec in Ropoša, ki sta zamenjala Sočiča in Balažica, a rezultat se več ni spremenil. Ekipi sta se razšli z delitvijo točk.

S tem so Žuti podaljšali niz neporaženosti na štiri tekme in se še nekoliko oddaljili od dna razpredelnice. Zadnji jesenski krog našo ekipo čaka prihodnjo soboto, ko v Beltince prihaja ekipa Radomelj. Že sedaj vabljeni!