Sobota, 16.11.2019

S konkurentom za obstanek za mirnejše nadaljevanje sezone

Beltinčani so v zaključku prvega dela sezone ujeli dobro formo in na zadnjih treh tekmah osvojili sedem točk, toda nič kaj slabše ni šlo Brežičanom, ki so jih prav tako sedem dodali na zadnjih petih tekmah.

FORMA

Žuti so na obračun spodnjega dela lestvice odpravljajo z lepo popotnico. Moštvo Radovana Karanovića je najprej vzelo skalp Brdom in Gorici, nato pa po borbeni končnici v Lendavi remiziralo še z Nafto. Niso pa Žuti edini pri kom sta se favorita za napredovanje v Prvo ligo opekla v zadnjih krogih. Brežičani so namreč po menjavi trenerja začeli igrati vse bolje in so neporaženi že na zadnjih petih tekmah. Poleg zmage nad Brdi so remizirali z moštvi iz zgornjega dela tabele. Brežičanov niso uspeli premagati Krka, Gorica, Nafta in nazadnje niti Radomlje. Kljub vsemu pa so Brežičani še vedno ekipa, ki dosega daleč najmanj zadetkov, doslej so na 16 tekmah zadeli le osemkrat, dvakrat prav v mrežo Zvera na začetku letošnje sezone. To je bila tudi ena od dveh zmag Posavcev v tej sezoni. Po drugi strani pa se lahko pohvalijo s kar dobro obrambo, saj so prejeli le 24 golov s čimer konkurirajo moštvom iz zgornjega dela.

MEDSEBOJNE TEKME

Doslej sta se ekipi Beltincev in Brežic srečali trikrat, vse tekme so bile odigrane v Drugi ligi. Lani so Žuti doma slavili z 2:1, med strelce sta se vpisala Jan Kristl in Borut Lukač, v gosteh pa so v zadnjem krogu visoko s kar 5:0 klonili in na ne najboljši način zaključili sicer uspešno sezono. tudi letos sta se ekipi že srečali in sicer v 3. krogu. Tekma je bila zelo izenačena, toda v končnici je Žutim popustila zbranost in Brežičani so znova slavili z 2:0.

STATISTIKA

Kot rečeno so Brežičani doslej dosegli osem zadetkov, kar je daleč najmanj med drugoligaši. Najuspešnejša sta Luka Duvnjak in Robert Drugovič, ki sta v polno merila po dvakrat. Pri Žutih je najboljši strelec Patrik Raduha, ki je pri štirih zadetkih, po tri imata Jan Kristl in Vito Mörec. Žuti trenutno zasedajo 12. mesto z osemnajstimi točkami, Brežičani jih imajo na 13. mestu enajst, a imajo tudi tekmo manj. Radovan Karanović tokrat ne bo mogel računati na Jana Kristla, ki bo manjkal zaradi kartonov, na drugi strani Simon Sešlar teh težav nima.

DELEGACIJA

Tekma bo tokrat odigrana v nedeljo ob 13:30 uri v Športnem parku Beltinci. Glavni sodnik bo Samo Veselič, pomagala mu bosta Uroš Benc in Vidko Karmel, delegat srečanja pa bo Vinko Vozlič. Žuti so v zadnjih krogih dokazali, da si zaslužijo še večjo podporo, zato vas vabimo, da se udeležite nove zelo pomembne tekme v zaključku jesenskega dela sezone!