Torek, 12.11.2019

V izdihljajih tekme do točke na prekmurskem derbiju

Žuti nadaljujejo s pozitivnim nizom rezultatov v zadnjem mesecu. Po zmagi doma nad Brdi in Gorico so tokrat osvojili veliko točko še v Lendavi. Med strelce sta se vpisala Vito Mörec in Patrik Raduha.

Nafta 1903 - Beltinci Klima Tratnjek 2:2 (1:0)

700 gledalcev; Mörec (74.), Raduha (91.)

Zver; Branilović, Hočevar, Kuzma; Hartman, Maučec, Raduha, Apatič; Kristl; Knežević, Asentić.

Serec, Balažic, Sočič, Zorman, Ropoša, Mörec, Mauko.

V 17. krogu prvenstva so se Žuti odpravili na težko pričakovan prekmurski derbi z lendavsko Nafto. Pod lendavskimi griči se je zbralo približno 700 gledalcev, ki so bili priča zelo zanimivemu obračunu. Kot je že znano iz preteklosti na tej tekmi ne manjka zadetkov in tudi tokrat so padli kar štirje. Po dveh tekmah se lahko Žuti pohvalijo, da bodo letošnjo sezono sklenili neporaženi proti Lendavčanom.

Radovan Karanović tokrat ni naredil nobene spremembe v primerjavi s tekmo z Gorico, na zelenico je stopila enaka zasedba. Od začetka tekme so vajeti v svoje noge prevzeli domačini, ki so želeli priti do hitre prednosti. Najbližje je bil Ploj, ki je zgrešil z glavo po podaji Vinka. Sledilo je nekaj boljših minut Beltinčanov, toda to je hitro presekal zadetek domačih, ki so izpeljali hiter napad, katerega je odlično zaključil Bizjak. Po prejetem zadetku so Žuti nekoliko padli, a so uspeli izid zadržati do polčasa.

V začetku drugega dela smo še naprej gledali pritiske Nafte na vrata Zvera in 54. minuti so domači uspeli povišati svojo prednost. Po podaji Maleševića je s suverenim strelom Vinko zadel v daljši vratarjev kot. Karanović ni več okleval in v 60. minuti je namesto Asentića vstopil 19-letni Mörec. Zadnje pol ure so bili Žuti boljši nasprotnik. Nafta se je začela zapirati, Beltinčani pa so iskali pot do gola. V 74. minuti je Bizjak storil prekršek nad Kuzmo na sredini igrišča. Apatič je videl vtekajočega Kneževića in mu hitro podal, slednji pa je z glavo asisitiral pred gol Raduha F., kjer je čakal Mörec in zadel svoj tretji gol v sezoni. V zaključku tekme je namesto Hartmana vstopil še napadalec Mauko, Žuti so začeli pritiskati na vse načine. Borbenost v napadu se je obrestovala. V 91. minuti so Beltinčani dobili kot iz katerega je podajal Kristl. Dolga žoga je preletela najvišje skakalce, na drugi vratnici pa jo je pričakal Raduha P., ki je uspel premagati svojega mlajšega brata na golu Nafte za izenačenje. Minuto pozneje so Žuti imeli še prosti strel. Znova je podajal Kristl, po strelu Raduhe z glavo je žoga zadela vratnico, v mrežo pa jo je uspel pospraviti Maučec, toda gol zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. Na tej tekmi je svoj 4. rumeni karton v prvenstvu prejel Kristl, ki bo tako počival na naslednji tekmi.