Petek, 08.11.2019

Čas je za drugi prekmurski derbi to sezono

Polovica sezone se je zaključila že pred dvema tednoma in za Žute se je znova začel težak razpored, kot že na začetku sezone. Prejšnji konec tedna je v Beltincih gostovala Gorica in po borbeni predstavi Žutih tudi klonila, tokrat pa se četa Radovana Karanovića odpravlja v Lendavo.

FORMA

Kot rečeno so Žuti v zadnjih dveh tednih prikazali dve dobri predstavi in proti Bricem in Goričanom osvojili vseh šest točk. S tem se se Beltinčani nekoliko otresli cone za izpad, saj je prednost pred zadnjima dvema mestoma zdaj sedem točk. Ekipa je tako trenutno na 12. mestu s sedemnajstimi točkami, lendavska Nafta pa jih ima na 4. mestu trideset. Lendavčani so v sijajni formi, če odštejemo remi brez golov z Brežičani prejšnji konec tedna. Pred tem so namreč visoko ugnali Goričane in Radomljane, ki zasedajo vrh razpredelnice, poleg tega pa so se v Pokalu Slovenije uspeli uvrstiti v polfinale. Moštvo Mariana Sluke se je tako v nekaj tednih približalo samemu vrhu in sedaj za mesti za napredovanje zaostajajo le še dve točki.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi imata dolgo zgodovino medsebojnih tekem, na uradnih tekmah sta se doslej merili enajstkrat. Med tretjeligaši so Žuti dobili štiri tekme, Nafta je slavila trikrat, enkrat pa je bil izid poravnan. V Drugi ligi pa so bili odigrani preostali trije dvoboji. Lani je Nafta dobila obe tekmi, letos pa so Žuti doma pred 1500 gledalci po golu Marka Maučeca ugnali prekmurske rivale. To je bila tudi edina medsebojna tekma na kateri je bil dosežen zgolj en zadetek, na preostalih sta vratarja večkrat hodila po žogo v svoji mreži.

STATISTIKA

Da Žute čaka izredno težko delo pove že podatek, da je Nafta izrazito domača ekipa. Letos je od osmih domačih tekem sedem dobila, zgolj Brici so iz Lendave odšli s točko. Na drugi strani Beltinčanom letos na gostovanjih nikakor ne steče. Iz osmih gostujočih tekem so naši igralci domov prinesli le dve točki, ob tem pa dosegli zgolj štiri gole. Najboljša strelca naše zasedbe sta s tremi zadetki Jan Kristl in Patrik Raduha. Slednjega tudi tokrat čaka bratski obračun z nekoliko mlajšim Florjanom na vratih Lendavčanov. Pri domačih je največja nevarnost Jaka Bizjak, ki je letos zabil že 10 golov, sledita mu Mihael Rebernik s šestimi in Stjepan Oštrek s petimi. Naftaši so najučinkovitejša zasedba lige, saj so dosegli že 39 golov.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela jutri, v soboto ob 16. uri v Športnem parku Lendava. Nogometna zveza ne prepušča ničesar naključju, glavni sodnik bo namreč Matej Jug, ki ima tudi nemalo evropskih izkušenj, pomagala pa mu bosta Uroš Bensa in Tadej Jug, delegat bo Silvester Tkalčič. Tekma bo tudi v televizijskem prenosu na Sportklubu in v tekstovnem prenosu na naši spletni strani. Fantje so na zadnjih tekmah pokazali, da se da z borbenostjo veliko doseči in tudi tokrat so odločni priti do pozitivnega rezultata na derbiju. Ob tem pa rabijo tudi podporo beltinske publike, zato jutri vsi v Lendavo!