Ponedeljek, 04.11.2019

Na krilih borbenosti do skalpa štirikratnih državnih prvakov

Po zmagi nad Brdi so tokrat Žuti prišli do presenetljive velike zmage nad favorizirano Gorico, ki je še lani igrala med slovensko elito. Za zmago sta zadela Lovre Knežević in Patrik Raduha.

Beltinci Klima Tratnjek : Gorica 2:1 (1:0)

250 gledalcev; Knežević (40.), Raduha (76.)

Zver; Branilović, Hočevar, Kuzma; Hartman, Maučec, Raduha, Apatič; Kristl, Knežević; Asentić.

Serec, Balažic, Zorman, Sočič, Mörec, Ropoša, Mauko.

Na sobotno zgodno popoldne je po dolgih 19 letih v Športni park spet prispela Gorica, ki letos prvič od osamosvojitve ni članica elitne Prve lige Telekom Slovenije. Goričani so lani osvojili zgolj 9. mesto in v dodatnih kvalifikacijah izgubili s Taborom. Za Primorce je bila to velika katastrofa in že letos so se odločni vrniti med najboljših 10 klubov v Sloveniji. Kar nekaj časa so zasedali sm vrh Druge lige, v zadnjih krogih pa izgubili mesti za napredovanje vsaj za nekaj časa.

V ne najlepšem vremenu se je v Beltincih zbralo okoli 250 gledalcev in le redki so si pred začetkom tekme upali napovedati dejanski končni izid. V Beltince je vseeno prišla ekipa Gorice, ki igra v skorajda enaki zasedbi kot lani med prvoligaši in modro-beli so veljali za velike favorite. Toda Radovan Karanović je s svojimi fanti uspel najti pravi način za goriški skalp. V ekipo so se po odsluženi kazni vrnili Raduha, Maučec in Balažic, izven kadra pa so bili tokrat Cekovski, Šumak, Lukač, Žekš, Pihler in Tkalec, ki je tokrat opravljal vlogo predstavnika ekipe.

Žuti so v prvih nekaj minutah začeli z viskomi pritiskom na gostujočo obrambo in to je že v 3. minuti pripeljalo do prve priložnosti za zadetek. Po boku je podal Knežević, nato pa je Asentić preslabo zadel žogo ob strelu. Zatem je vse vajeti v svoje noge prevzela Gorica. Velinoma je igra potekala na strani Beltinčanov, toda gostje so s težka prihajali do zaključkov, saj je bila obramba Žutih zelo organizirana. V 19. minuti so Goričani prišli do zadetka, toda gol Grudine je sodnik naknadno razveljavil zaradi prepovedanega položaja. V 40. minuti so Žuti izpelajli hiter protinapad. po desni strani je preigraval Knežević, ki je prišel v kazenski prostor in se odločil sam zaključiti. S strelom v daljši vratarjev kot je uspel premagati Marjanovića za odhod na odmor s prednostjo.

V nadaljevanju so Goričani iz minute v minuto bolj pritiskali, saj so iskali izenačujoči zadetek, toda domača obramba je še naprej delovala suvereno. Odvzete žoge so branilci pošiljali daleč naprej, kjer sta na protinapade čakala predvsem Asentić in Knežević. V 50. minuti je Knežević odlično sprožil s prostega strela in le za las zgrešil vrata gostov. V nadaljevanju je Asentića zamenjal Mörec, ki je nato v 75. minuti sodeloval pri drugem zadetku. Dobro je zaustavil viskoko žogo in zaposlil Kneževića, kateremu pa je strel ubranil Marjanović. Toda nevarnosti še ni bilo konec, podajo v kazenski prostor je izkoristil Raduha in povišal prednost na dva zadetka. Le minuto pozneje je bil Mörec še v eni lepi situaciji za zadetek, po podaji Raduhe je streljal nekoliko nad prečko. Zadnje minute so pripadle gostom, ki pa niso imeli pravih idej v napadu. Karanović je v igro poslal še Mauka in Ropošo, malce pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa so Goričani le prišli do častnega zadetka. Med strelce se je vpisal Grudina.

Žuti so tako osvojili velike 3 točke in se še dodatno oddaljili od zadnjih dveh mest. Toda težkih tekem še ni konec, že prihodnjo soboto nas čaka prekmurski derbi v Lendavi.