Petek, 01.11.2019

V Športni park prihaja Gorica

Žuti nadaljujejo z gostenjem primorskih ekip v Športnem parku to jesen. Po Bilju, Jadranu in Brdih sedaj v beltinsko šumo prihaja še lanski prvoligaš Gorica, ki je nazadnje tukaj gostoval pred 19 leti.

FORMA

Žuti so se po dveh porazih znova pobrali in vknjižili pomembne tri točke proti konkurentom za obstanek Brdom. Po izenačenem prvem polčasu so Žuti v nadaljevanju prikazali zelo všečno igro in slavili po zadetkih Kneževića in Möreca. Po tej zmagi so se Žuti obdržali na 11. mestu s 14 točkami in se tako nekoliko približali sredini lestvice. Novogoričani so na drugi strani izgubili vodilno pozicijo, saj so najprej doma izgubili z lendavsko Nafto, nato pa tudi v Brežicah niso našli poti do gola. Poleg Lendavčanom je Goričane v tej sezoni uspelo premagati le še Krčanom in Koprčanom.

MEDSEBOJNE TEKME

Kot rečeno je Gorica v Beltincih nazadnje gostovala pred 19 leti in sicer v sklopu Prve lige, toda takrat je vseeno igrala proti nekdanjemu klubu Potrošniku. S sedanjim novim klubom se je doslej pomerila le enkrat in sicer v prvem krogu letošnje sezone. Ekipi sta se pomerili v Ajdovščini, Gorica pa je slavila s 4:1, vodilni zadetek za Beltince pa je dosegel Mitja Mauko.

STATISTIKA

Goričani so eni najbolj učinkovitih moštev to sezono, saj so dosegli že 32 zadetkov. Največ jih je prispeval njihov kapetan Bede Amarachi Osuji, ki je v polno meril osemkrat, po sedem zadetkov pa sta prispevala Luka Volarič in Etien Velikonja. Slednji sicer več ni član Goričanov, na prvi tekmi proti Beltincem pa mu je uspelo doseči kar tri zadetke. Pri Žutih je še naprej prvi strelec Jan Kristl, ki je ltos v polno meril trikrat, na zadnji tekmi pa se je izkazal še z dvema asistencama. Kaznovanih igralcev tokrat ni, kar pomeni, da se v domači kader vračajo tudi Patrik Raduha, Ivo Balažic in Marko Maučec.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela jutri, v soboto ob 14. uri v beltinskem Športnem parku. Glavni sodnik bo Bojan Tkalčič, pomagala mu bosta Aleš Skok in Mitja Jonke, delegat srečanja pa bo Marjan Drvarič. S tem krogom se bo tako pričela druga polovica tekmovanja v tej sezoni in Žuti bodo prav gotovo naredili vse, da točke ostanejo doma. Vabljeni na tekmo, da se obudijo tudi nekdanji prvoligaški spomini!

Foto: ND Gorica