Ponedeljek, 28.10.2019

Oslabljeni do zmage nad Brdi

Žuti so prvo polovico prvenstva v tej sezoni zaključili z zelo pomembno zmago nad konkurentom iz Goriških brd. Za zmago pred 200 gledalci proti Bricem sta zadela Lovre Knežević in Vito Mörec.

Beltinci Klima Tratnjek : Brda 2:0 (1:0)

200 gledalcev; Knežević (45.), Mörec (75.)

Zver; Branilović, Hočevar, Kuzma; Hartman, Sočič, Ropoša, Apatič; Kristl, Knežević, Mauko.

Serec, Žekš, Pihler, Zorman, Mörec, Tkalec, Asentić.

V 15. krogu drugoligaškega tekmovanja so v Športnem parku Beltinci gostovali rdeče-črni Brici, ki so s prejšnjih dveh gostovanj na ravnici vselej odšli z zmago. Tokrat se je v beltinski šumi zbralo 200 gledalcev, ki je videlo nekoliko premešano postavo domačih, saj so zaradi poškodb manjkali Lukač, Šumak in Cekovski, zaradi kartonov pa so počivali Maučec, Raduha in Balažic. Radovan Karanović je bil tako primoran menjati. V osrčju obrambe je tokrat začel Kuzma, na položaju desnega branilca Hartman, v vezni liniji pa je sploh prve minute letos zbral Ropoša.

Tekmo so bolje odprli gostje, katerih član je tudi naš bivši vezist Tim Golob, ki pa tokrat ni dobil priložnosti za igro. Prva prava priložnost je Žute je prišla v 19. minuti, ko so Beltinčani dolgo časa držali žogo in iskali prostor, nato pa je zelo razpoloženi Knežević s podajo našel Mauka, vratar pa je strel z zadnjimi močmi odbil. Ob koncu prvega dela so Žuti pokazali borbenost in visoko pritiskali na obrambo gostov, kar se je naposled tudi obrestovalo. Napačno podajo Bricev je uspel dobiti Kristl, ki je bil višji v skoku, nato pa jo je podaljšal do Kneževića, ki je stekel proti vratarju in ga ukanil s strelom v daljši kot.

V nadaljevanju je svoje znanje pokazal tudi Kristl, ki je s svojimpreigravanjem in prodori po levi strani povzročal veliko težav Bricem. V 58. minuti je Vito Mörec vstopil namesto nekoliko načetega Mitje Mauka in že po nekaj minutah prišel do svojega drugega prvenstvenega zadetka za Žute. V napadu je dobro kombiniral s Kristlom, ki se je znova znašel v vlogi asistenta, nato pa z dobrim strelom ukanil gostujočega vratarja. V nadaljevanju sta vstopila še Asentić in Tkalec ter še samo bolj poživila napadalno linijo. Gostje so se znašli v krču, Žuti pa so si priigrali še kar nekaj priložnosti, a jih žal vse zapravili. Kljub vsemu je četa Radovana Karanovića osvojila zelo pomembne tri točke v boju za obstanek!

Foto: Boštjan Rous