Petek, 18.10.2019

Po točke v Novo mesto

Žuti prejšnji konec tedna niso uspeli nadaljevati dobrega ritma tekem. Po treh tekmah brez poraza so doma utrpeli boleč poraz s konkurentom za obstanek Jadranom. Tokrat se Beltinčani odpravljajo na gostovanje h Krki.

FORMA

Žuti se na težko gostovanje odpravljajo z bolečim porazom na domačem igrišču. Proti Jadranu so Beltinčani sicer hitro povedli, odličen prodor in podajo je izkoristil Kristl in zadel za prednost, toda nato si je moštvo Radovana Karanovića privoščilo dve napaki v obrambi, po katerih so gostje dvakrat zadeli. V nadaljevanju so Beltinčani pritiskali na vrata Primorcev, a tudi z igralcem več niso uspeli zabiti za izenačenje, Raduha je med drugim zapravil tudi enajstmetrovko. Nič kaj bolj zadovoljni niso niti Novomeščani, saj doma niso uspeli ugnati Brežičanov. Krka trenutno zaseda 8. mesto z 20 točkami, kar je devet več od Beltincev.

MEDSEBOJNE TEKME

Krka je edina ekipa, ki lani ni uspela zabiti niti enega gola v mrežo Domna Zvera. Na Portovalu so Žuti presenetili in iz težkega gostovanja prinesli vse tri točke. Za zmago z 0:1 je že v prvem polčasu zadel Patrik Raduha. Trd dvoboj pa smo spremljali spomladi v Športnem parku, kjer so oboji imeli priložnosti za zadetek in zmago, a sta mreži na koncu mirovali.

STATISTIKA

Krka je doslej v prvenstvu dosegla 21 zadetkov, 20 pa jih je ekipa Zorana Zeljkovića prejela. Daleč najboljši strelec in največja grožnja vratarjem je Matej Potokar, ki je že pri 8 zadetkih, s tremi mu sledi Luka Kambič. Pri Žutih je najboljši strelec Jan Kristl s tremi zadetki. Oba trenerja tokrat nimata težav s kaznovanimi igralci, v kader Beltincev se po odsluženi kazni vrača tudi Luka Sočič, bosta pa manjkala Žiga Šumak in Borut Lukač, ki sta z nastopi to jesen že zaključila.

DELEGACIJA

Tekma bo odigrana jutri, v soboto na stadionu Portoval v Novem mestu ob 15. uri. Glavni sodnik bo Blaž kos, pomagala mu bosta Miodrag Čiča in Tadej Jug, delegat bo Blaž Vidmar. Vljudno vabljeni na novo težko gostovanje, s katerega bodo Žuti poskusili prinesti točke!