Četrtek, 10.10.2019

Doma nadaljevati pozitiven niz

Ekipa Radovana Karanovića je prejšnji konec tedna osvojila veliko točko na Koroškem, potem ko je v končnici tekme izid poravnal Patrik Raduha. To nedeljo pa v Beltince prihaja Jadran iz Dekanov.

FORMA

Žuti so po nekaj porazih sedaj ujeli boljšo formo in tudi zaigrali v boljši podobi. Trenutno so na zadnjih treh tekmah zbrali pet točk in se povzpeli na 11. mesto na prvenstveni lestvici. S točko manj Jadran zaseda 12. mesto. Dekančani so po dobrem začetku sezone nanizali kar nekaj porazov, v zadnjem korgu pa so uspeli premagati Brežice z 1:0. Poleg Posavcev jim je letos uspelo ugnati še Dravo in Rogaško.

MEDSEBOJNE TEKME

Tekme med Beltinci in Jadranom imajo dolgo zgodovino še za čas Potrošnika, ko sta se ti dve ekipi merili v Prvi ligi. V novejši zgodovini pa sta se kluba pomerila dvakrat, oboje v lanski sezoni. V Beltincih smo spremljali zelo napet dvoboj, v katerem so bili Žuti boljši vse do konca in vodili po zadetku Ciglariča, nato pa v zadnjih desetih minutah zapravili zmago. Najprej sta rdeč karton prejela Lukač in Raduha, nato pa je Jadran po avtogolu Žutih in enajstmetrovki slavil. Brez drame ni šlo niti v Dekanih. Jadran je na domačem igrišču povedel, nato pa je Mauko z dvema zadetkoma izid obrnil. Toda znova je bil izključen Lukač in Jadran je do konca tekme izid še enkrat obrnil v svojo korist za zmago z 3:2.

STATISTIKA

Ekipa Jadrana je v tej sezoni dosegla 16 zadetkov, naboljši strelec pa je Luka Stepančič s petimi, s tremu mu sledi Adnan Ahmetović. Jadran ima v tej sezoni zaenkrat tudi najslabšo obrambo. Tako kot Dravograd so prejeli že 29 zadetkov, obramba Beltincev je doslej klonila 23-krat. Pri Žutih so z dvema zadetkoma najboljši strelci Marko Maučec, Jan Kristl in Patrik Raduha. Žuti se na tekmo podajajo brez pođkodovanih Boruta Lukača in Žige Šumaka, kaznovan je tudi Luka Sočič.

DELEGACIJA

Tekma bo tokrat odigrana v nedeljo ob 15:30 uri v beltinskem Športnem parku. Glavni sodnik tekme bo Samo Veselič, pomagala mu bosta Jure Sužnik in Žiga Šumer, delegat bo Silvester Tkalčič. Vljudno vabljeni k navijanju za Žute!