Petek, 04.10.2019

Na Koroško po nove točke

Za Žutimi je rezultatsko odličen teden. Kriza porazov se je ustavila, po točki v Krškem so Beltinčani najprej ugnali Rogaško, nato še Cven, zdaj pa se odpravljajo na gostovanje k Fužinarju.

FORMA

Po zmagi nad Rogaško prejšnji konec tedna so Žuti znova nekoliko lažje zadihali. Beltinčani so se tako povzpeli na 11. mesto in se od cone izpada oddaljili za šest točk. Sredi tedna so bili Žuti prav tako na delu. V četrtfinalu pokala MNZ MS so se pomerili s Cvenom in ga ugnali z visokim izidom 0:9, med strelce sta se po trikrat vpisala Pihler in Mörec, po dvakrat Knežević, prvenec pa je dočakal tudi Asentić. Fužinar trenutno zaseda 7. mesto in ima sedem točk več od naše ekipe, Korošci pa so v prejšnjem krogu z 1:4 ugnali Brežice.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se srečali že lani. V Ravnah so po preobratu slavili Žuti, za katere je dva krasna zadetka dosegel Trstenjak. Drugič sta se ekipi pomerili v Športnem parku Beltinci v predzadnjem krogu. Na zadnji domači tekmi lani so Žuti izgubili z 1:3. Korošci so začeli s hitro ofenzivo in vodili že za tri zadetke po dvajsetih minutah, poraz pa je oblažil Žalik.

STATISTIKA

Moštvo Mihaela Bukovca je doslej v sezoni dosegla 19 zadetkov, 16 pa jih je tudi prejela. Daleč najučinkovitejši strelec je posojeni napadalec s strani Olimpije Žan Medved, ki je že pri osmih zadetkih, s štirimi pa mu sledi Tadej Trdina, ki je lani igral za Aluminij. Oba stratega bosta tokrat pogrešala tudi kaznovane igralce. Pri Žutih bo zaradi rdečega kartona počival Alan Hočevar, pri domačih pa Frane Ikić in Nejc Rober. Prav tako Radovan Karanović ne more računati na poškodovana Boruta Lukača in Žigo Šumaka, ki jeseni zagotovo ne bosta zaigrala.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela jutri ob 15:30 uri na mestnem stadionu v Ravnah na Koroškem. Glavni sodnik bo Denis Šabanagić, pomagala mu bosta Nedeljko Todorović in Marjan Kužnik, delegat pa bo Andrej Tratnjek. Vljudno vabljeni na gostovanje, Žuti obljubljajo boj na nove točke!

Foto: Boštjan Rous