Nedelja, 29.09.2019

Raduha za zmago nad Rogaško

Žuti so se v zadnjem tednu nekoliko dvignili in po veliki točki v Krškem tudi doma prikazali boljšo igro in slavili pred svojimi navijači proti Rogaški z 1:0. Edini strelec je bil Patrik Raduha.

Beltinci Klima Tratnjek : Rogaška 1:0 (1:0)

250 gledalcev; Raduha (33.)

Zver; Branilović, Hočevar, Raduha; Apatič, Sočič, Maučec, Balažic; Kristl, Knežević, Mauko.

Serec, Žekš, Hartman, Kuzma, Zorman, Ropoša, Mörec.

V oblačni soboti se je v Športnem parku Beltinci zbralo približno 250 gledalcev, tekmo pa so srečnejši zapustili domačini. Radovan Karanović je na igrišče poslal identično enajsterico kot proti Krškemu, vztraja pa tudi pri novem sistemu, kar se mu zaenkrat obrestuje. Domen Zver je vknjižil svoj 60. uradni nastop v dresu Žutih, prvič pa je v letošnji sezoni na klop sedel Rok Ropoša.

Srečanje med Beltinci in Rogaško ni ponudilo veliko strelov na oba gola, spremljali pa smo trdo igro med obema kazenskema prostoroma. V 10. minuti je dobro preigraval Knežević, nato pa ni uspel najti Kristla, ki je bil pred vrati gostov. V 32. minuti so si gostje privoščili prekršek nad Balažicem, ki je prodiral v kazenskem prostoru in sodnik Matoša je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Raduha in zadel za 1:0. Slabih deset minut pozneje so imeli Žuti na voljo še en strel iz najstrožje kazni. Ahec je storil prekršek nad Sočičem, žogo pa je znova vzel Raduha, a v drugo mu je Vunderl strel ubranil.

V drugi del so Žuti znova krenili bolje, Rogaška je stala na svoji polovici in čakala na protinapade. Po dobri uri igre je Karanović namesto Sočiča v igro poslal nekoliko bolj ofenzivnega Zormana, saj so Žuti iskali drugi zadetek. Toda plani so se podrli v 69. minuti, ko je Hočevar nepravilno ustavil gostujočega napadalca, ki je tekel sam proti Zveru. Sodnik je Hočevarju pokazal neposredni rdeč karton in Žuti so nadaljevali z desetimi. To je pomenilo, da je Rogaška v zadnjih minutah prevzela pobudo in napadala vrata Zvera, a resnejših priložnosti si vse do konca tekme ni priigrala. Žuti so se tako veselili tretje domače zmage in skok na 11. mesto.

Naslednja tekma Beltince čaka že v sredo, ko se bodo v četrtfinalu pokala pomerili s Cvenom.