Petek, 27.09.2019

Obračun spodnjega dela lestvice

V soboto se za Žute, ki so v napornem tednu tekem nadaljuje prvenstvo v Drugi ligi. V Športnem parku bo ekipa Radovana Karanovića tokrat gostila Rogaško.

FORMA

Ekipi se na obračun podajata nekoliko boljše volje, saj sta sredi tedna prišli do točk. Žuti so v Krškem osvojili zelo pomembno točko, čeprav obstaja tudi manjše obžalovanje, da v Beltince niso uspeli prinesti vseh treh, Rogaška pa je doma prišla do minimalne zmage z 1:0 proti Brežicam, še enim konkurentom v boju za obstanek. Nobena skrivnosti ni, da je ta medsebojna tekma velikega pomena za obe moštvi. Oboji se krčevito borijo za obstanek med drugoligaši in majo trenutno sedem točk, s tem, da je Rogaška odigrala še tekmo manj.

MEDSEBOJNI OBRAČUNI

Beltinci in Rogaška sta se doslej srečala že trikrat, oboje v lanski sezoni. Dva obračuna sta bila prvenstvena, en pa prijateljski. V prvenstvu so tekmo v Športnem parku dobili črno-beli, ki so v 2. krogu slavili z 1:2, za Žute je zadel Ciglarič. V 17. krogu so se Beltinčani maščevali za poraz in v Rogaški slavili 0:2, zadela pa sta Balažic in Mauko. Žuti so dobili tudi prijateljsko tekmo v zimskih pripravah in sicer z 1:0, enajstmetrovko pa je izkoristil Kristl.

STATISTIKA

Radovan Karanović in Damijan Romih nimata težav s kaznovanimi igralci, se pa pri Žutih s poškodbo ubadata Šumak in Asentić, jesenski del pa je za Lukača že izgubljen. Tako eni kot drugi imajo letos težave z doseganjem zadetkov. Žuti so jih doslej uspeli zabiti osem, Rogaška pa še dva manj. Pri črno-belih je najbolj razpoložen Filip Jauk, 19-letnik, ki je že pri štirih zadetkih. Velja omeniti tudi, da za goste igra Jovan Koprivica, ki je v preteklosti dvakrat nosil dres Beltincev in se v soboto tako vrača v Športni park.

DELEGACIJA

Tekma se bo jutri, v soboto pričela ob 15:30 uri v Športnem parku Beltinci. Glavni sodnik tekme bo Martin Matoša, pomagala mu bosta Andraž Kovačič in Alen Salkić, delegat bo Zoran Novarlič. Po dobri predstavi v Krškem upamo, da se bo naša ekipa tudi jutri predstavila v obetavni podobi in zmago pustila doma. Zato vas vse pozivamo k ogledu tekme!

Foto: Aleš Cipot