Četrtek, 26.09.2019

V Krškem do točke v zadnji minuti

Žuti so po slabem nizu tekem v zadnjih tednih tokrat prizakali precej boljšo predstavo in v Posavju več kot zasluženo osvojili točko. Za Beltince je v 94. minuti zadel Hočevar.

Krško : Beltinci Klima Tratnjek 1:1 (1:0)

300 gledalcev; Hočevar (94.)

Postava: Zver; Branilović, Hočevar, Raduha; Apatič, Sočič, Maučec, Balažic; Kristl, Knežević, Mauko

Klop: Žekš, Hartman, Kuzma, Pihler, Cekovski, Zorman, Mörec

V deževni sredi se je v Krškem zbralo okoli 300 gledalcev, slednji pa so bili priča zelo zanimivi tekmi med lanskim prvoligašem in Beltinci. Radovan Karanović je tokrat nekoliko spremenil formacijo svoje postave, saj je tekmo pričel s tremi centralnimi branilci, bočna igralca Apatič in Balažic pa sta bila pomaknjena bolj proti vezni liniji. V primerjavi s prejšnjo tekmo z Biljami tokrat v prvi postavi ni bilo poškodovanega Lukača, Pihler in Mörec pa sta začela s klopi. V kadru poleg Lukača ni bilo še Sereca, Šumaka, Žekša, Ropoše in Asentića.

Že od samega začetka smo spremljali enakovreden boj obeh zasedb. Žuti se niso ustrašili favoriziranega domačina, ki trenutno zaseda četrto mesto na tabeli. Eno lepših priložnosti je imel v 14. minuti Branilović, ki je dobil žogo po podaji iz kota in nevarno ustrelil proti vratom Zalokarja, žoga pa je zadela vratnico. Žuti so se do 20. minute zelo dobro branili, nato pa storili prvo napako, katero je izkoristil prvi strelec lige Čirjak. Odlično je sprejel globinsko podajo in z lobom ugnal Zvera. Za razliko od prejšnje tekme Žuti tokrat niso bili v šoku, ampak so takoj pričeli napadati nasprotnika. Krško se je potegnilo nazaj, Beltinčani pa so si priigravali priložnosti. Nekajkrat je s streli poskušal Knežević, dobro je s prostega strela poskusil tudi Kristl, toda mreža domačih je mirovala do konca polčasa.

V drugi del so Krčani vstopili bolj agresivno in gostom niso puščali veliko igre. Hitro je posredoval Karanović in namesto nekoliko bolj defenzivnega Sočiča v igro poslal debitanta Cekovskega. Za tem je imel odlično priložnost Čirjak, ki je z razdalje stresel prečnik Zvera. Po dobri uri igre je Maučeca zamenjal Pihler in Žuti so imeli na igrišču vse več ofenzivno naravnanih igralcev. V 75. minuti je bil v kazenskem prostoru domačih storjen prekršek na Maukom in sodnik je pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je zapravil Kristl. V izdihljajih tekme je v igro vstopil še Mörec. V 92. minuti je Raduha zapravil krasno priložnost, saj se je po podaji iz kota znašel v neposredni bližini Zalokarjevih vrat, a je slabo zadel žogo. Vse je že kazalo na nov poraz Žutih, a so v 94. minuti imeli na voljo še zadnjo priložnost. Iz kota je podal Kristl in odlično našel Hočevarja, ki je z glavo zadel za veliko točko.

Foto: eposavje.com