Ponedeljek, 23.09.2019

Prvič na gostovanje v Krško

Žutim še naprej ne gre nič od nog. Po še enem porazu ekipa Radovana Karanovića ostaja zgolj na 13. mestu s šestimi točkami po devetih tekmah. Tokrat so bili premočni Biljenci.

FORMA

V prejšnjem krogu so Beltinčani doma gostili Biljence in vknjižili nov poraz. Po bledi predstavi domače ekipe so gostje slavili z 1:3, edini gol za Žute je prispeval Jan Kristl, to pa je bil tudi njegov drugi v tej sezoni. Nekaj ur pred pričetkom tekme v Športnem parku so se za zelenici v Posavju podili tudi Krčani, ki si igrali derbi z Brežicami in ga dobili z rezultatom 0:1. Žuti so v slabi formi, saj je bil to že četrti zaporedni poraz v prvenstvu, nazadnje so doma ugnali Dravograd. Prav nasprotno je pri Krškem, ki je v seriji treh zaporednih zmag in zaseda tretje mesto na tabeli s tremi točkami zaostanka za prvim Koprom. Moštvu Iztoka Kapušina je letos spodletelo le dvakrat, ko so izgubili s Krko in Brdi, so pa zato dobili derbija z Gorico in Nafto 1903.

MEDSEBOJNI OBRAČUNI

Ekipi Krškega in Beltincev se bosta tokrat pomerila prvič v zgodovini po osamosvojitvi. Za čas propadlih NK Beltincev, ki so nastopali v Prvi ligi so Krčani takrat namreč tekmovali v nižjih ligah, med drugoligaše pa so se povzpeli leta 2002. Leta 2015 je klub dosegel najvišjo točko v zgodovini, saj se je prebil med prvoligaše in tam nastopal štiri sezone, pred letošnjo pa se zaradi zadnjega mesta v PLTS vrnil v Drugo ligo. Krčani so poznani tudi pod vzdevkom Nuklearci in po njihovi navijaški skupini Nuclear Power Boys.

STATISTIKA

Krčani so izrazito napadalna ekipa, saj so doslej v sezoni na 9 tekmah zabili že 24 zadetkov, več je uspelo le Koprčanom. Njihov vratar in kapetan Marko Zalokar pa je moral tudi 11 po žogo v svojo mrežo. Njihov daleč najbolj učinkovit igralec je Lovre Čirjak, ki je na vrhu lestvice strelcev z desetimi zadetki, tri je dosegel Ester Sokler. Pri Žutih sta najuspešnejša Marko Maučec in Jan Kristl z dvema zadetkoma. Prav Marko Maučec se za tekmo s Krškim tudi vrača v kader po odsluženi kazni rumenih kartonov. Manjkajočih zaradi kartonov tokrat ne bo, bosta pa pri Žutih morala biti pozorna Patrik Raduha in Mateo Branilović, ki bosta počivala ob naslednjem prejetem rumenem kartonu. Še naprej pa manjkata poškodovana Denis Cekovski in Žiga Šumak. Zaradi poškodbe na prejšnji tekmi je vprašljiv tudi Borut Lukač.

Tokrat je izjavo pred tekmo podal Jan Kristl: "Za nami je obdobje težkih tekem, na nekaterih od teh nismo bili pravi, na nekaterih nismo imeli športne sreče in je vsak strel nasprotnika končal v naši mreži. Na treningih delamo trdo in dobro od prvega do zadnjega in upamo da se nam bo to obrestovalo že s tekmo proti Krškemu. Obljubimo, da bomo pustili srce na igrišču in naredili vse da odnesemo tri točke nazaj domov v Beltince in začnemo s pozitivno serijo."

DELEGACIJA

Tekma bo odigrana v sredo ob 16. uri na stadionu Matije Gubca v Krškem. Glavni sodnik bo Mihael Antič, pomagala mu bosta Daniel Cerovac in Adis Habibović, delegat bo Primož Arhar. Vsi vabljeni na zgodovinsko prvo gostovanje v Posavju pri Krčanih, za vse, ki vam pa ne bo uspelo priti na tekmo pa kot vedno pripravljamo tekstovni prenos tekme. Obračun si bo možno ogledati tudi na Sportklubu.

Foto: Boštjan Rous