Petek, 06.09.2019

Z Dravo za podaljšanje domačega niza

Žuti so se še iz četrtega gostovanja v tej sezoni vrnili sklonjenih glav. Na Bonifiki so klonili proti Kopru, sedaj pa jih doma čaka dvoboj z Dravo.

Varovanci Radovana Karanovića se na medsebojni obračun torej odpravljajo s porazom 2:0 v Kopru, toda podoba na igrišču je bila obetavna, fantje so srečanje odigrali borbeno in si priigrali tudi nekaj priložnosti, toda v zaključkih akcij je zmanjkalo idej. Na Bonifiki je debitiral tudi novi član Žutih Lovre Knežević, jutri pa bo za nastop proti Dravi konkuriral še en novinec Denis Cekovski. Drava se na dvoboj odpravlja s precej boljšo popotnico, saj so prejšnji konec tedna doma ugnali Brežičane s kar 5:1, tekom tedna pa so registrirali tudi tri novince, to so Alen Neskić, Roy Rudonja in Igor Prahić.

Ptujčani zasedajo 10. mesto na razpredelnice z dvema zmagama in štirimi porazi, enak izkupiček imajo tudi Beltinčani. Poleg zmage nad Brežičani so Ptujčani ugnali še Brice, Žuti pa so dve zmagi dosegli na domačem terenu in sicer proti Nafti in Dravogradu. Ekipi sta se lani pomerili dvakrat, skupno pa sta v zgodovini odigrali štiri medsebojne prvenstvene tekme. V tretjeligaški konkurenci sta obe moštvi slavili po enkrat, v drugoligaški pa je Drava zaenkrat stoodstotna. V Športnem parku so Ptujčani lani slavili z 1:4, edini gol za Žute je prispeval Kristl, na Ptuju pa je Drava v končnici dobila obračun z 1:0. Zadnjo medsebojno tekmo je v dresu Drave odigral tudi Mateo Branilović, ki pa bo jutri stal na nasprotni strani.

Ekipa Muamerja Vugdalića je v tej sezoni dosegla enajst zadetkov, največ jih je uspel zabiti Nermin Haljeta, ki je trenutno pri treh, dva sta prispevala Niko Vajda in Matic Marciuš. Pri gostih bo tokrat zaradi izključitve manjkal Medin Bajrami, Radovan Karanović pa bo še naprej pogrešal poškodovana Žigo Šumaka in Roka Ropošo.

Tekma se bo v Športnem parku Beltinci pričela v soboto ob 16:30 uri. Sodil jo bo Marko Lacković, pomagala mu bosta Marcel Lahovič in Žiga Šumer, delegat bo Slavko Režonja. Vse simpatizerje kluba znova vabimo na pomembno domačo tekmo v "beltinsko šumo", ki je zaenkrat letos še neporažena!

Foto: Aleš Cipot / Vestnik