Petek, 30.08.2019

Popravni izpit v Kopru

Žuti se po prepričljivi zmagi nad Dravogradom odpravljajo na Bonifiko, kjer se bodo pomerili s favoriziranim Koprom, ki letos še ne pozna poraza.

Pred ekipo Radovana Karanovića je nova zahtevna naloga v tej sezoni. Žuti se jutri odpravljajo na Primorsko, kjer se bodo na znameniti Bonifiki, ki je pred leti še gostila prvoligaške in evropske tekme pomerili s Koprom. Koprčani so se v sezono podali z zelo visokimi cilji, saj imajo neizmerno željo po povratku med slovensko elito. Ekipo, ki jo vodi Miran Srebrnič sestavlja kar nekaj znanih imen, dres Primorcev letos med drugim nosijo tudi Dare Vršič, Ivica Guberac in Goran Galešić, ki imajo bogate prvoligaške izkušnje.

Kljub močni ekipi pa Koprčani v prvenstvo niso vstopili po željah. Na prvih dveh tekmah so naprej odnesli zgolj dve točki, po remiju v Novem mestu jim ni uspelo premagati niti Brd. Toda pozneje so se Primorci pobrali in nanizali tri zaporedne zmage ter se zavihteli na vrh tabele. Najprej so na derbiju ugnali Gorico, nato sta padla še Nafta in Brežice. Pred nekaj tedni so se Koprčani doma srečali tudi z našo ekipo in jo v Pokalu Slovenije ugnali s kar 6:0.

Tako Koprčani kot tudi Beltinci se na medsebojni obračun torej podajajo z zmago v prejšnjem krogu. Koper po petih mestih zaseda tretje mesto z 11 osvojenimi točkami, Žuti pa so s šestimi na devetem mestu. Za razliko od lanske sezone naši ekipi letos gostovanja nikakor ne ležijo. V prvenstvu so izgubili vsa tri srečanja na tujem in prejeli deset zadetkov (Gorica, Radomlje, Brežice).

Pri domačih, ki so letos zabili 8 golov v prvenstvu sta najučinkovitejša Jaka Štromajer in Dare Vršič, ki sta se med strelce vpisala po dvakrat, kanarčki pa imajo tudi drugo najboljšo obrambo lige, saj so prejeli zgolj pet zadetkov. Karanović in Srebrnič tokrat nimata večjih težav s sestavo ekipe, saj kaznovanih ni, v beltinski tabor se po odsluženi kazni vrača tudi Borut Lukač, ki je rdeč karton prejel prav na prejšnjem medsebojnem obračunu. Se pa s poškodbo pri Žutih še vedno ubadata Žiga Šumak in Rok Ropoša, klub pa je zapustil Jovan Koprivica, ki se seli v Rogaško.

Tekma se bo pričela jutri, v soboto ob 19. uri na mestnem stadionu Bonifika. Glavni sodnik bo Dejan Balažic, pomagala mu bosta Tine Frece in Marjan Kužnik, delegat bo Mijat Radovanović. Tako kot zmeraj vas tudi tokrat vabimo na gostovanje naše ekipe, za vse ki pa ne boste šli na pot pa pripravljamo tekstovni prenos tekme.

Foto: Aleksander Golob