Nedelja, 25.08.2019

Trije goli v mreži Dravograda

Po dveh prvenstvenih porazih so Žuti doma merili moči z novincem v ligi Dravogradom in ga zanesljivo ugnali. Med strelce so se vpisali Mörec, Kristl in Branilović.

Beltinci Klima Tratnjek - Koroška Dravograd 3:0 (2:0)

250 gledalcev; Mörec 7', Kristl 46', Branilović 53'

Postava: Zver; Hartman, Hočevar, Branilović, Apatič; Zorman, Kristl, Maučec, Raduha; Mörec, Mauko. Klop: Serec, Balažic, Žekš, Pihler, Sočič, Kuzma, Asentić.

V petem krogu drugoligaškega prvenstva so Beltinci doma gostili Dravograd. V Športnem parku se je v lepem vremenu zbralo 250 gledalcev, ki je videlo zmago domačih Žutih, ki so zanesljivo ugnali Korošce.

Takoj na začetku tekme so Žuti vzeli žogo v svoje noge in si priigravali priložnosti. Pri uvodnem pritisku je skorajda prišlo do usodne napake v obrambi, ko je Branilović v 5. minuti vračal žogo Zveru, a jo je uspel prestreči Pečnik, toda domači vratar je na koncu vseeno rešil situacijo. Že v 8. minuti smo videli prvi zadetek. Po levi strani je preigraval Mörec, ki je v kazenskem prostoru našel Kristla, slednji pa mu je s povratno žogo pripravil odlično priložnost za strel, ki jo je mladi 19-letnik tudi unovčil in povedel Beltince v prednost. Nekaj minut pozneje bil lahko bila prednost še višja. Strelec prvega zadetka Mörec je z visoko podajo našel Mauka, ki je streljal z glavo, gostje pa so s težavo žogo izbili z golove črte. Zadnjih nekaj minut pred odhodom na oddih je pripadlo Korošcem, a si niso pripravili resnejših priložnosti. So pa zato naredili veliko napako v obrambi, kjer je Kristl prišel do žoge, preigral enega igralca ter sprožil z roba kazenskega prostora za povišanje prednosti.

Žuti so nato lažje zadihali in sproščeno krenili v drugi del tekme. Še naprej so imeli terensko premoč, v prvem pravem napadu v drugem polčasu pa so si priigrali kot po katerem so prišli še do tretjega zadetka. V kazenskem prostoru je bil najvišji Mateo Branilović, ki je z glavo zadel za prednost treh golov. Takoj po zadetku je radovan Karanović v igro poslal rojaka Luko Asentića, ki je zamenjal Mitjo Mauka ter tako vknjižil svoj debitantski nastop. V nadaljevanju sta vstopila še Luka Sočič in Luka Pihler, igro pa sta zapustila Maksimiljan Zorman in Marko Maučec. V zadnjih 15 minutah so bili več pri žogi gostje, a si kot skozi celotno srečanje niso priigrali priložnosti za zadetek. Še najbližje je bil Evans, ki se je po podaji Verstovška znašel sam pred Zverom, a je streljal mimo gola. Tekma se je tako končala s prepričljivo zmago Žutih.

Ekipo sedaj čaka priprava na zahtevno gostovanje v Kopru prihodnjo soboto ob 19. uri. Jutri, v ponedeljek pa bodo Beltinci dobili tudi nasprotnika v 2. krogu pokala MNZ.