Petek, 09.08.2019

V Brežice po nove točke

Žuti so pričeli s težkim ritmom tekem, saj igrajo tako ob vikendih kot tudi sredi tedna. Po prvenstveni zmagi nad Nafto ter pokalni nad Gradom, se sedaj odpravljajo v Brežice, kjer so lani (neslavno) zaključili sezono.

Za varovance Radovana Karanovića v teh dneh ni premora, saj imajo zelo zgoščen ritem tekem, ki se bo nadaljeval tudi prihodnji teden. Po tekmi z Brežicami se že v sredo odpravljajo v Koper, kjer jih čaka Pokal Slovenije, prihodnjo nedeljo pa se bodo pomerili še z Radomljami. Za povrh so vse tekme odigrane v gosteh. Toda Žuti so trenutno osredotočeni zgolj na vsako naslednjo tekmo in prvi nasprotnik bodo Brežice, s katerimi so moči merili že lani.

Takrat sta ekipi bili boj za obstanek v ligi in naposled je to tudi obema uspelo, Žutim celo nekoliko hitreje kot tokratnemu nasprotniku. Jeseni so Žuti doma premagali Brežičane z 2:1. Ekipo je najprej v vodstvo popeljal Kristl, zmagovalni zadetek pa je prispeval Lukač. Precej drugače je bilo v zadnjem krogu, ko sta se moštvi pomerili drugič. Takrat so Žuti sicer že imeli zagotovljen obstanek, toda poraz s 5:0 je bil vseeno nekoliko boleč.

Tokrat je zgodba seveda drugačna. Obe ekipi sta nekoliko prevetrili zasedbi, oboji dajejo velik pomen mladim igralcem. Tako kot lani pa se ekipi tudi letos v prvi vrsti borita za obstanek, zato bodo točke na tej tekmi velikega pomena. Žuti imajo po dveh tekmah tri, po porazu z Gorico, so doma na derbiju ugnali lendavsko Nafto. Brežice so se v prvem krogu prav tako pomerile z Lendavčani in izgubile s 3:1, brez točk pa so ostale tudi na tekmi v Radomljah. Obe ekipi sta imeli za uvod torej težka nasprotnika, katerih pa v letošnji sezoni ne manjka, zato bo vsaka osvojena točka zelo pomembna. Za Brežice bo to letošnja prva domača tekmi, na uvodnih dveh so gostovali.

Pri Žutih se v moštvo vrača Borut Lukač, ki je tekmo z Nafto izpustil zaradi rdečega kartona na tekmi z Gorico, še naprej pa bosta odsotna Žiga Šumak in Rok Ropoša, ki se ubadata s poškodbama.

Tekma se bo v soboto na stadionu v Brežicah pričela ob 17:30 uri. Glavni sodnik bo Dejan Balažic, pomagala mu bosta Boštjan Bezjak in Jernej Flajšman, delegat srečanja bo Jožef Klinc. Tako kot zmeraj tudi tokrat vabimo vse pristaše rumeno-modrih na pomembno gostovanje v Brežicah, kjer bodo naši fantje potrebovali bučno podporo!