Sobota, 03.08.2019

Čas za prekmurski derbi

Po porazu z Gorico so Žuti hitro zbistrili misli in se osredotočili na naslednjo preizkušnjo. V drugem kolu v goste prihaja Nafta 1903.

Tekme med Beltinci in Nafto vedno pritegnejo tudi širše občinstvo, lani je bila to namreč tudi najbolj obiskana tekma sezone. V prejšnji sezoni so oba spopada dobili Lendavčani. V Beltincih so bili uspešnejši z 2:4, za Žute sta zadela Šumak in Trstenjak, v Lendavi pa je bila Nafta preprosto premočna in je slavila s kar 4:0. Nazadnje pa sta se moštvi pomerili pred dvema tednoma na prijateljskem obračunu, ki ga je Nafta dobila z rezultatom 2:0.

Žuti so v sezono krenili s porazom v Ajdovščini, kjer je bila Gorica boljša s 4:1, edini in vodilni zadetek za Beltince je prispeval Mauko. Nafta je v sezono krenila uspešneje, saj so na domačem terenu ugnali Brežice s 3:1. Brežičani bodo tudi naslednji tekmec Žutih po derbiju.

Večjih neznank med nasprotnikoma torej ni. Žuti so letos močno pomladili moštvo in se upirajo na mlade igralce, katerim pomagajo nekateri izkušenejši igralci. Med njimi je tudi Patrik Raduha, s katerim smo se pogovarjali pred dnevi. Slednji se bo znova pomeril z bratom Florijanom, ki bo stal na vratih Lendavčanov.

V dresu modrih bo morda debitiral tudi Samo Žalik, ki je lani še nosil dres Beltincev, letos pa se je preselil k prekmurskim rivalom. Radovan Karanović pa bo tokrat pogrešal tudi Boruta Lukača, ki mora odslužiti kazen rdečega kartona. Je pa v teh dneh novi-stari igralec Žutih postal Ivo Kuzma.

Tekma se bo pričela v nedeljo ob 17:30 uri v Športnem parku Beltinci. Zaradi pričakovanega večjega obiska vam svetujemo, da se na tekmo odpravite nekoliko hitreje. Cena vstopnice je 5 EUR, za ženske in mlajše od 15. let pa je vstop brezplačen. Še vedno je možen tudi nakup sezonskih vstopnic.