Sreda, 31.07.2019

Raduha: Pričakujem poln stadion!

Odštevamo dneve do nedeljskega spektakla, ko v Beltince prihaja lendavska Nafta. Pred spopadom prekmurskih ekip smo se pogovarjali z našim članom Patrikom Raduho, ki je nekoč nosil tudi Naftin dres.

Patrik Raduha se je Žutim pridružil pred začetkom lanske sezone in bil v prejšnji sezoni nepogrešljiv član prve postave. Zbral je tudi največ minut, zaigral je namreč na 29 tekmah, eno je izpustil zaradi rdečega kartona. Tudi letos priljubljeni "Pato" ostaja član Žutih, odigral je tudi vseh 90 minut na prvi tekmi proti Gorici: "Če se vrnem na tekmo z Gorico menim, da smo si zaslužili več kot kaže rezultat. Ampak to je pač nogomet in gremo z dvignjeno glavo naprej."

Naslednja tekma bo prav tako zahtevna, saj v Športni park prihaja lendavska Nafta, ki cilja na sam vrh razpredelnice in na uvrstitev med prvoligaše, kjer je nekoč že bila. Takrat je bil njen član tudi Raduha: "Pričakovanja pred to tekmo so velika, saj derbija ne igraš vsak dan. V prvi vrsti pričakujem poln stadion, eno pravo kuliso. Že sedaj bi rad povabil vse pristaše rumeno-modrih, da nas pridejo bodrit. Poln stadion rabimo tako mi kot celotni Beltinci. Navijačem lahko sporočim, da bomo naredili vse, da zmaga ostane doma!"

Za Patrika tekma ne bo posebna zgolj, ker se bo pomeril z bivšo ekipo, temveč mu bo nasproti stal tudi mlajši brat Florijan, ki je lani dobil oba takozvana bratska obračuna. "Na Nafto me vežejo res lepi spomini, tam sem bil praktično od 12. leta pa vse do članov, kjer sem dobil priložnost igrati v Prvi ligi. Tam imam veliko prijateljev, nekateri so člani Lendavčanov tudi letos. Tekma bo posebna seveda tudi zato, ker bo na drugi strani moj brat, katerem želim vse najboljše v njegovi karieri, upam da uresniči svoje sanje, ampak v nedeljo bom naredil vse, da ga premagam. Čas je, da ga tudi jaz malo hecam po tekmi (smeh)."

Letos je ekipa znova precej pomlajena, tako da je Raduha ob Tkalcu in Apatiču med izkušenejšimi možmi na igrišču. Na nek način je tudi mentor mladim soigralcem: "Ekipa je sestavljena iz mladosti in izkušenj. Mladi fantje, ki so prišli, so prinesli nek nov zagon, novo svežino in hitrost. Mi starejši pa jim pomagamo na čim boljši možen način. Lahko povem, da je vzdušje v slačilnici odlično in mislim, da smo na pravi poti, da naredimo eno uspešno in dobro sezono."