Nedelja, 28.07.2019

Po vodstvu in izključitvi preobrat in zmaga Gorice

Žuti so včeraj pričeli s tekmovanjem v Drugi ligi. Na mestnem stadionu v Ajdovščini so se pomerili z Gorico, ki je slavila z 4:1 (0:1).

GORICA : BELTINCI 4:1 (0:1)

300 gledalcev; Volarič (50.), Velikonja (70.-pen, 79.-pen, 94.)

Postava: Zver; Apatič (K), Hočevar, Lukač, Zorman; Mörec, Raduha, Sočič, Maučec; Kristl, Mauko.

Klop: Serec, Hartman, Balažic, Pihler, Tkalec, Koprivica.


Po končanih pripravah je šlo tokrat zares. Prvenstvo se vrača na drugoligaške zelenice in za Žutimi je prvo gostovanje v novi sezoni. Pomerili so se z še lani prvoligaško ekipo Gorice, ki je po preobratu slavila z izidom 4:1. Po pričakovanju so favorizirani domačini bili nevarnejši skozi celotno srečanje. V prvem polčasu sta bila najnevarnejša Velikonja in Jermol, ki sta se večkrat znašla v priložnosti za zadetek, a sta slabo zaključevala akcije. So pa bili zato Žuti bolj učinkoviti in povedli po pravzaprav prvi pravi priložnosti. Zorman je s podajo našel Mauka, ki mu je Marjanovič strel najprej ubranil, nato pa klonil po odbiti žogi. Takoj po zadetku so Goričani znova prevzeli prevlado na igrišču, toda Žuti so se uspešno upirali vse dokler niso že v prvem polčasu izgubili Boruta Lukača, ki je prejel drugi rumeni karton in bil izključen.

Četa Radovana Karanovića je v drugi del tekme krenila le z deseterico in kmalu zatem so Goričani prišli do izenačenja. Podajo Velikonje je izkoristil Volarič, ki je izid poravnal. V nadaljevanju je Karanović namesto Mauka in Möreca v igro poslal Koprivico in Balažica. V 69. minuti so Goričani prišli do enajstmetrovke, ob tem je zaradi ugovarjanja porumenel tudi Raduha. Na belo piko si je žogo postavil Velikonja in ugnal Zvera. Žuti v nadaljevanju z igralcem manj niso uspeli biti pretirano konkurenčni, Sočiča je menjal še Hartman, malo zatem pa je Gorica dobila še drugo enajstmetrovko. Po prekršku Hočevarja na Lipuščkom je sodnik še enkrat pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je znova uspešno izvedel Velikonja. Slednji se je veselil tudi hat-tricka, saj je ob izteku tekme še tretjič ugnal Zvera in postavil končni izid tekme 4:1.

Žuti so tako sezono začeli s porazom, ob tem pa moramo poudariti, da so imeli tudi veliko smole. Časa za obžalovanje pa seveda ni, saj jih že prihodnji konec tedna čaka nova težka preizkušnja. V domači Športni park prihaja lendavska Nafta in že sedaj Vas vse vabimo na praznik nogometa v Prekmurju!