Petek, 26.07.2019

Za uvod proti Gorici

Po uspešni lanski sezoni, ko so Žuti ohranili drugoligaški status, se jutri znova podajajo v prvenstvo, ki bo letos nedvomno še težje in bolj zanimivo.

V novi drugoligaški sezoni bo tekmovalo 16 klubov in od teh je kar 11 bivših prvoligašov. Novinci v ligi so Gorica, Krško, Koper in Dravograd, žreb pa je četi novega stratega Radovana Karanovića za uvod namenil eno težjih nalog v sezoni. Žuti se odpravljajo na težko gostovanje proti Gorici, tekma pa bo zaradi del na goriškem stadionu tokrat izjemoma v Ajdovščini.

Tokratnih tekmecev ni potrebno posebej predstavljati, saj so bili do letošnje sezone standardni prvoligaš. Lani so po neuspešni pomladi in porazu s Taborom v kvalifikacijah sploh prvič v zgodovini izpadli iz PLTS.

Kljub izpadu pa novogoriške vrtnice niso pretirano zamenjale ekipe. Še vedno so člani tudi Lipušček, Osuji, Grudina in nenazadnje Etien Velikonja, ki bo bržčas največja nevarnost za vrata Žutih.

Pri Beltincih je prišlo do nekaterih kadrovskih sprememb, o katerih pa smo že poročali. Poslovili so se Hartman J., Kotnik, Bertalanič, Golob in Žalik, novinci pa so Sočič, Žekš, Mörec, Zorman, Koprivica in Pihler.

Tekma se bo pričela jutri, v soboto ob 17:30 uri v Ajdovščini. Vabljeni vsi pristaši Žutih na zahtevno in hkrati zelo pomembno gostovanje. Pokažimo podporo fantom tudi v novi sezoni!