Sreda, 24.07.2019

V Športnem parku nekaj novih moči, odhaja Žalik

Po štirih odhodih se je od Beltincev poslovil tudi Samo Žalik, med tem pa se je v Športni park priselilo tudi sedem novih moči.

Od žutega dresa se je poslovil napadalec Samo Žalik, ki je v lanski sezoni na 14 tekmah zbral en zadetek. Med strelce se je vpisal na tekmi z Ankaranom in prinesel zelo pomembno zmago za obstanek. Trikrat je Žalik zadel tudi v pokalu MNZ. Sedaj se je preselil k lendavski Nafti. Klub se mu zahvaljuje za prispevek in mu želi veliko sreče.

Toda vodstvo ni mirovalo in je že ob začetku priprav na preizkušnjo povabilo kar nekaj igralcev. Sedem izmed teh je tudi že podpisalo pogodbe.

Vito Mörec (19 let) je ofenzivni vezist, ki lahko zaigra tudi povsem v konici napada. Kariero je pričel v Veržeju, kjer je med drugoligaši debitiral že s šestnajtimi leti. Nato se je preselil v Maribor, kjer je igral za mladince, zadnje pol sezone pa je bil član Mure. V prvi mladinski ligi je zbral 44 nastopov in zabil 10 zadetkov.

Maksimiljan Zorman (18 let) je vezist se seli iz mlajših selekcij murskosoboške Mure. Tudi on se je lani in predlani preizkušal v prvi mladinski ligi in se na 46 tekmah 8-krat vpisal med strelce.

Luka Sočič (18 let) je defenzivni vezist, ki je v dresu članske ekipe Mure vpisal en nastop. Sicer pa je zadnji dve sezoni nastopal v prvi mladinski ligi in na 40 tekmah zabil 7 golov.

Patrik Žekš (19 let) je prav tako član Mure in se v Beltince seli na posojo, toda prejšnjo sezono ni nosil dresa črno-belih, temveč je igral v 3.SNL vzhod za Veržej za katerega je na 17 tekmah zbral 1 zadetek.

Luka Pihler (21 let) se v Beltince seli iz sosednjih Odrancev. Pred tem je nastopal za mlajše selekcije Domžal in Krškega, ter za Tromejnik. V 3.SNL se lahko pohvali s 15 zadetki na 52 tekmah. Enajst od teh je zadel v lanski sezoni v dresu Odrancev. Gre za napadalno usmerjenega vezista.

Jovan Koprivica (22 let) je napadalec, ki je pred leti že oblekel dres Žutih. Nato je zaigral še za Veržej, Nafto, Rudar Trbovlje, Šentjur in Ilirijo, zadnje pol leta pa je bil član Mure. v 2.SNL je doslej zbral 25 nastopov, v 3.SNL pa 35 nastopov ter 5 zadetkov.

Vse novince z veseljem pozdravljamo in jim želimo obilo sreče in uspehov v novem okolju!